Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu on hyväksytty saksalaisen pelimoottorivalmistajan VR First -ohjelmaan

Uutisarkisto

Kajaanin ammattikorkeakoulu on hyväksytty saksalaisen pelimoottorivalmistajan VR First -ohjelmaan

21.4.2016 9.35

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on hyväksytty Euroopan ensimmäisten oppilaitosten joukossa maailmankuulun saksalaisen pelimoottorivalmistajan Crytek GmbH :n VR First-ohjelmaan. VR First on uusi ohjelma, joka tarjoaa veloituksetta mukana oleville akateemisille oppilaitoksille viimeisimmät virtuaalitodellisuuden (VR, virtual reality) laitteet ja ohjelmistot. Ohjelmalla kannustetaan oppilaitoksia panostamaan virtuaalitodellisuutta hyödyntävien ratkaisujen kehittämiseen. 

Kehitystyötä tuetaan luovuttamalla laboratorioiden käyttöön virtuaalitodellisuuteen keskittyvien laitevalmistajien uusimmat VR-laitteistot sekä Crytekin CryEngine-pelimoottorin lähdekoodeineen. VR First-laboratoriot tulevat olemaan avainasemassa uusien virtuaalitodellisuutta hyödyntävien ratkaisujen ja sovellusten kehittämisessä, ja ne tulevat luomaan vahvan paikallisen ja kansainvälisen VR-osaajayhteisön. 

KAMK on ollut jo vuosia edelläkävijä Suomen ja Euroopan peli- ja simulaatioalan koulutuksessa sekä sovelluskehityksessä, ja nyt KAMK tulee ottamaan johtavan aseman myös virtuaalitodellisuuden osaajana. Tietojärjestelmien koulutuspäällikkö Kimmo Nikkasen mukaan suomalaiset yritykset alasta riippumatta ovat tervetulleita kehittämään tulevaisuuden virtuaalitodellisuuden ratkaisuja KAMK:n VR First-laboratorioon.
 
Virtuaalitodellisuudesta ennustetaan tulevan katalyytti valtavaan teollisuuden muutokseen, joten on hienoa että Kajaanin alue on tässä muutoksessa eturintamassa. Kajaanin VR First-laboratorio antaa tulevaisuudessa paikallisille ja valtakunnallisille yrityksille mahdollisuuden kehittää yhteistyössä KAMK:n kanssa uusia virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä tuotteita ja palveluja melkeinpä mille alalle tahansa. Virtuaalitodellisuuden ensimmäiset hyödyntäjät tulevat todennäköisesti olemaan arkkitehti- ja insinöörisuunnittelussa, opetuksessa, lääketieteessä, kuntovalmennuksessa sekä erilaisissa viihdemuodoissa kuten peleissä. 

Lisätietoa VR First ohjelmasta

Lehdistöartikkeleita VR First ohjelmasta

Lisätietoa KAMK:n VR First laboratoriosta: 
Koulutuspäällikkö Kimmo Nikkanen, puh. 044 7101 409, email kimmo.nikkanen(@)kamk.fi 
Pelikehityksen lehtori Veli-Pekka Piirainen, puh. 044 7101337, email veli-pekka.piirainen(@)kamk.fi 
Projektipäällikkö Kyösti Koskela, puh. 044 7101 269, email kyosti.koskela(@)kamk.fi