Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Ekotehokas konesali -koulutus ehdokkaana kansainvälisessä Data Centre and Cloud Awards -gaalassa

Uutisarkisto

Ekotehokas konesali -koulutus ehdokkaana kansainvälisessä Data Centre and Cloud Awards -gaalassa

29.5.2014 9.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston täydennyskoulutuskeskus AIKOPAn järjestämä ainutlaatuinen Ekotehokas konesalikoulutus on nimetty kahden parhaan ehdokkaan joukkoon 7. kertaa järjestettävässä kansainvälisessä Data Centre ja Pilvipalvelut 2014 – palkintogaalassa.

Ekotehokas konesali -koulutusohjelma alkoi helmikuussa 2014 Kajaanissa AIKOPAssa ja on houkutellut huomattavan määrän hyviä opiskelijoita, jotka ovat olleet erittäin tyytyväisiä koulutuksen järjestämiseen ja sen sisältöön. Vastaanotto on ollut positiivinen myös yritysten puolelta ja monet merkittävät alan toimijat ovat mielellään tukeneet koulutusohjelmaa taloudellisesti ja olleet mukana kehittämässä kurssien sisältöä eteenpäin. Koulutettavien joukossa on myös useita opettajia, jotka puolestaan välittävät oppimaansa eteenpäin oppilailleen heidän omissa koulutusyksiköissään. Yritykset haluavat olla mukana tukemassa ja vastineeksi he saavat hyödyntää ohjelman tuloksia ja valmistuvia osaavia tekijöitä.

Ensimmäinen erä koulutettavia valmistuu joulukuussa 2014 ja läpäisseet saavat 30 opintopistettä, joita voi hyväksi lukea tarvittaessa muihin opintoihin. Seuraava alkuvuodesta 2015 alkava kurssi on nyt suunnitteluvaiheessa ja se tullaan mahdollisesti järjestämään englanniksi vastatakseen kansainväliseen kysyntään.

Ekotehokas konesali -koulutuksen suunnittelu on tapahtunut laajassa yhteistyössä AIKOPAn, KAMKn ja muiden DIGITICE-klusterin toimijoiden kesken. DIGITICE-klusterin toimijat iloitsevat ehdokkuudesta, joka tuntuu voitolta jo itsessään. Lopullinen voittaja kategoriassa "Best Contribution to Education for the Data Centre Industry” ratkeaa Lontoossa pidettävässä palkintoseremoniassa 11.6.2014. 
 
Koulutuksen on mahdollistanut laaja yhteistyöverkosto, jossa ovat mukana seuraavat toimijat:
Kainuun Ely-keskus (ESR-rahoitus), Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA, Kajaanin ammatti¬korkeakoulu, Kainuun Etu Oy (DIGITICE Finland), Kaisanet, Ebsolut, Hewlett Packard, EMC, Granlund, Rittal, Coromatic, Eaton ja Herman IT.

Lisätietoja palkintogaalasta: http://www.datacentreawards.com/  
Lisätietoja DIGITICE –klusterista: http://www.digitice.fi  

Lisätietoja
Hannu Tikkanen, suunnittelija, AIKOPA
Puh. 044 710 1631
Email. hannu.tikkanen(at)aikopa.fi

 

 ELY_logo.png  EU__ESR_logo.png     EU_logo.jpg