Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Bioanalyytikkoja ja röntgenhoitajia koulutetaan yhteistyössä

Uutisarkisto

Bioanalyytikkoja ja röntgenhoitajia koulutetaan yhteistyössä

Vieraat.jpgYhteistyöneuvottelut KAMK:lla
14.8.2014 11.00

Metropolia-ammattikorkeakoulu aloittaa ensi vuonna bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutuksen yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK), Lapin ammattikorkeakoulun sekä Centria-ammattikorkeakoulun kanssa. Koulutuksissa tutkinnon myöntää Metropolia, mutta koulutukset palvelevat yhteistyökorkeakoulujen alueellisia tarpeita.

Metropolia-ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola pitää erityisen tärkeänä toimivien työnjako- ja yhteistyömallien kehittämistä työelämän ja ammattikorkeakoulujen kesken. ”Nyt käynnistyvä yhteistyö antaa tähän erinomaiset puitteet. Metropolialla on vuosikymmenten kokemus näiden koulutusten toteuttamisessa, ja haluamme näin kantaa yhteiskuntavastuuta laajemmin. Metropolialle yhteistyö tarjoaa lisäksi mahdollisuuden kehittää uusia opiskelijalähtöisiä opetuksen toteutusmuotoja," sanoo Konkola.

Yhteistyössä mukana olevien ammattikorkeakoulujen rehtorit Turo Kilpeläinen (KAMK), Martti Lampela (Lapin AMK) ja Pekka Hulkko (Centria) ovat tyytyväisiä laajamittaisen koulutuksellisen yhteistyön käynnistymiseen. ”Yhteistyömalli on uusi toimintamalli aluekehityksen toteuttamisessa, jossa alueelliset korkeakoulut pystyvät kehittämään aluettaan myös omien koulutusvastuiden ulkopuolella. Alan toimijoiden yhteen tuominen vaikuttaa toivottavasti myös erilaisen kehittämistoiminnan lisääntymisenä jatkossa,” toteavat rehtorit yhdestä suusta.

Myös Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien edustajat ovat tyytyväisiä röntgenhoitaja- ja bioanalyytikkokoulutuksen lisäpaikkojen saamisesta Pohjois-Suomeen. Asian eteen on tehty paljon työtä, sillä sairaanhoitopiirit haluavat turvata väestön palvelujen saannin huolehtimalla eri ammattiryhmien alueellisesta saatavuudesta. Koulutusta tullaan toteuttamaan kiinteässä yhteistyössä edellä mainittujen sairaanhoitopiirien ja koulutuksen järjestäjien kanssa. Koulutusten kautta toivotaan saatavan alueelle uusia koulutettuja työntekijöitä.

Koulutuksiin haetaan syksyn yhteishaussa 8. – 22.9. ja opinnot alkavat tammikuussa 2015. Sekä bioanalyytikko- että röntgenhoitajakoulutuksessa on 30 aloituspaikkaa kummassakin. Aloituspaikat jakautuvat Lappiin (10), Kainuuseen (7), Keski-Pohjanmaalle (7) ja Länsi-Pohjan alueelle (6) molempien koulutusten osalta.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Metropolia, puh. 09 7424 5003
Toimitusjohtaja-rehtori Turo Kilpeläinen, KAMK, puh. 044 7101 600
Toimitusjohtaja-rehtori Martti Lampela, Lapin AMK, puh. 040 525 0597
Toimitusjohtaja-rehtori Pekka Hulkko, Centria, puh. 044 725 0047