Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Frisbeegolfin Euroopanmestaruus KAMK:n opiskelijalle

Uutisarkisto

Frisbeegolfin Euroopanmestaruus KAMK:n opiskelijalle

jenni_eskelinen_web.jpgJenni Eskelinen
27.8.2014 12.00

Kajaanin ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi opiskeleva oululainen Jenni Eskelinen on tuore frisbeegolfin Euroopanmestari. Eskelinen voitti viikonloppuna kultaa Sveitsin Genevessä järjestetyissä frisbeegolfin EM-kisoissa.

Jenni Eskelinen on harrastanut frisbeegolfia viitisen vuotta, joista kolme vuotta treenannut määrätietoisesti. ”Frisbeegolfin suosio lajina on kasvanut räjähdysmäisesti, vaikka laji onkin melko uusi. Suomessa on tällä hetkellä noin 400 frisbeegolfrataa. Kesäkausi meillä on melko lyhyt, mutta kyllä lumihangessakin pystyy heittämään frisbeegolfia ja harrastus jatkuu ympäri vuoden,” kertoo Eskelinen. Lajin parissa nähdään enemmän miehiä kuin naisia, mutta naisten osuus kasvaa tasaisesti. EM-kisa oli ensimmäinen kansainvälinen arvokisa, johon Jenni Eskelinen osallistui. ”Asetin kauden päätavoitteekseni EM-kisat ja kokemus olikin tosi hieno. Jännitystä tosin oli ilmassa hieman enemmän kuin pienemmissä kisoissa!”

Jenni Eskelinen suorittaa parhaillaan liikunnanohjaajan tutkintoa KAMK:ssa monimuoto-opintoina. ”Olen aiemmin suorittanut liikunnan ammattitutkinnon sekä personal trainer –tutkinnon ja halusin jatkaa opintoja kehittääkseni ammatillista osaamistani. Työskentelen tällä hetkellä Virpiniemen liikuntaopistossa Oulussa liikunnanohjaajana, joten monimuotokoulutuksena toteutettava liikunnanohjaajakoulutus oli luonteva valinta minulle. Monimuotokoulutuksessa meillä on kuusi lähiopetuspäivää kuukaudessa, jolloin käyn Kajaanissa opiskelemassa. Työnantaja on suhtautunut positiivisesti opiskeluun,” kertoo Eskelinen.

Opintojen ohella Jenni Eskelinen kertoo myös ehtineensä testata Kajaanin frisbeegolfratoja. ”Lähinnä KAMK:ia, kampuksen vieressä sijaitseva Vimpelinvaaran rata on haastava mäkisen maaston vuoksi. Kyllä tämä on ennenkaikkea tekniikkalaji, vaikka monet väittävät että tuurilla pärjää,” nauraa Eskelinen.