Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Nemesis Perspective toi voiton opiskelijoiden pelitiimille

Uutisarkisto

Nemesis Perspective toi voiton opiskelijoiden pelitiimille

13.9.2016 12.00

Kun laitetaan kasaan innokas ja osaava pelialan opiskelijatiimi, eihän siitä muuta seuraa kuin jotain uutta ja mahtavaa. Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan kesäkurssin merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa pelien tuottamisesta puhuttaessa. Kesäkurssin 2016 tuotoksia on myös Nemesis Perspective, joka syyskuussa voitti ensimmäisen kerran järjestetyn VR Indie Pitch –pelikilpailun Pocket Gamer PGConnects tapahtumassa Helsingissä. Virtuaalista todellisuutta ennennäkemättömällä tavalla hyödyntävässä Nemesis Perspectivessä toinen pelaaja pelaa virtuaalitodellisuudessa hyödyntäen virtuaalilaseja ja liikeohjaimia, kun toinen pelaaja haastaa hänet perinteistä näyttölaitetta ja konsoliohjainta hyödyntäen. 

Pelin idean takana on alun perin kahdeksanhenkinen tiimi, joka aloitti pelin kehitystyön kesäkuussa 2016. Nyt peliä hiotaan julkaisukuntoon ja peli on määrä julkaista lokakuussa.
Tiimin suunnittelija Marko Järvi on alunperin lähtöisin Kokkolasta ja päätyi pelialalle legendaarisen Hill Climb Racing pelin innoittamana. Hän opiskelee nyt kolmatta vuotta KAMKissa ja on lähdössä kolmen kuukauden vaihtoon Japaniin. Vaihto hyödyntää häntä ammatillisesti, mutta hän uskoo sen olevan hyvä asia myös Nemesis Perspectiven markkinointia ajatellen.
Sami Koivisto opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa äänitekniikkaa ja toimi tiimissä äänisuunnittelijana ja ohjelmoijana. Kipinä peliäänien suunnitteluun lähti aiemmista yhteisprojekteista kajaanilaisten opiskelijoiden kanssa ja muutaman mutkan ja harjoittelun kautta johti KAMKin kesäkurssille.

Molemmat pelintekijät ovat toki innoissaan voitosta, mutta samalla jännittyneitä. ”Kaikki on vielä aluillaan, mutta Kajaani on paras paikka olla tässä tilanteessa”, he kertovat.
Pelin kehittämistä jatketaan nyt isommalla porukalla.

Tutustu pelin videoon täältä.

Nemesis_perspective_pelintekijat.jpg
Sami Koivisto ja Marko Järvi iloitsevat voitosta.