Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / KAMK jälleen hyvään tulokseen kansallisen OPALA-kyselyn vertailuissa

Uutisarkisto

KAMK jälleen hyvään tulokseen kansallisen OPALA-kyselyn vertailuissa

2.4.2014 8.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) on jälleen sijoittunut erinomaisesti ammattikorkeakoulujen opiskelijapalautteen vertailussa. Tämä käy ilmi juuri julkistetuista opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2013 OPALA-tuloksista.

KAMK on sijoittunut valtakunnan kärkeen opiskelijapalautteiden perusteella tehtävissä vertailuissa jo useamman vuoden ajan. Vuoden 2013 tulosten perusteella KAMK sijoittui ammattikorkeakoulujen vertailussa ykköseksi, kun valmistuvat opiskelijat arvioivat opintoihin liittyviä neuvonta- ja ohjauspalveluja. Opetuksen tasossa ja vaikuttavuudessa KAMK sijoittui valtakunnan kakkoseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ammattikorkeakoulut keräävät ammattikorkeakoulujen valmistuvilta opiskelijoilta yhtenäisellä sähköisellä lomakkeella palautetta opinnoista OPALA-opiskelijapalautejärjestelmän avulla. Kajaanin ammattikorkeakoulussa OPALAn vastausprosentti on lähes 100 %. Opetus- ja kulttuuriministeriö hyödyntää saatua opiskelijapalautetta arvioinnissa, ammattikorkeakoulujen ja koulutusalojen välisessä vertailussa sekä koulutuksen suunnittelussa. Uuden rahoitusmallin mukaan opiskelijapalaute vaikuttaa myös ammattikorkeakoulujen rahoitukseen.

Lisätietoja

Rehtori Turo Kilpeläinen
Puh. 044 7101 600
Email. turo.kilpelainen(a)kamk.fi