Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / MLL-perhepäivä KAMKissa - teemana kiusaamisen ehkäisy

Uutisarkisto

MLL-perhepäivä KAMKissa - teemana kiusaamisen ehkäisy

18.4.2016 14.00

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kajaanin paikallisyhdistys sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun Myötätuuli järjestävät jo perinteiseksi muodostuneen perhepäivän. Tapahtumassa paikalla Pikku Kakkosesta tutut Maltti ja Valtti ja kiusaamisesta sekä some-asioista puhumassa Kristoffer Ignatius. Tapahtuma järjestetään lauantaina 23.4.2016 klo 9.30 – 13.30 Kajaanin ammattikorkeakoululla Taito 2 – rakennuksessa (Ketunpolku 4).

Tänä vuonna teemaksi on valikoitunut kiusaamisen ehkäisy. Tapahtumassa on monenlaista puuhaa niin sisällä kuin ulkona, kuten liikuntapisteitä, nallesairaala, askartelua jne. Myös paloautoihin ja ambulanssiin pääsee tutustumaan ulkona (hälytysvaraus).

Monikulttuurisuus sekä kiusaamisen ehkäisy näyttäytyvät perhepäivässä usealla pisteellä ja niitä asioita voivat vanhemmat yhdessä pohtia lasten kanssa erilaisten tehtävien kautta. Pienemmän väen vetonaulana on tänä vuonna Pikku Kakkosestakin tuttu poliisikaksikko, Maltti ja Valtti, joka esiintyy liikuntasalissa klo 10.00.

Kajaanista lähtöisin oleva, Subin juontaja ja sosiaalisen median tuottaja, Kristoffer Ignatius kertoo kokemuksiaan kiusaamisesta sekä sosiaalisesta mediasta poliisin kanssa pidettävällä yhteisluennolla klo 12.00 (luennon ajaksi on järjestetty lapsiparkki). Ignatius neuvoo myös nuoria ja heidän vanhempiaan some-maailmaan liittyvistä teemoista tapahtuman ajan.  Ignatiuksen kanssa voi tutustua mm. erilaisiin some-applikaatioihin, kuten esim. Facebookiin, WhatsAppiin sekä siihen, miten ne toimivat ja mitä olisi hyvä tietää, niin nuoren kuin vanhemmankin.

MLL-perhepäivä järjestetään jo viidettä kertaa peräkkäin ja tänä vuonna siihen on kiinnitetty n. 80 opiskelijaa liikunta-, hoitotyö- ja matkailu-alalta. Tapahtumaan odotetaan n. 700 kävijää. Tapahtuma on kaikille lapsiperheille avoin ja täysin maksuton.

Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulu
liikunnanohjaaja Sanna Pakkala-Juntunen
p. 044 7101 162