Palaa koulutushakuun

Tradenomi, tietojenkäsittely, Datacenter, Kajaani, haussa keväällä 2024

Datacenter -opinnoissa opiskellaan eri käyttöjärjestelmiä, palvelinjärjestelmiä, virtualisointia, verkkoympäristöjä ja tietoturvaa. Ammattiopinnot toteutetaan tietojärjestelmälaboratoriossa tai virtualisoitujen ympäristöjen avulla painottaen laajasti omakohtaista tekemistä ja käytännön harjoittelua. Datacenter -opinnoissa pääset käsiksi pelkästään opetuskäyttöön tarkoitettuun konesaliin.

Ensimmäisen vuoden aikana käyt läpi perusteet käyttöjärjestelmistä, virtualisoinnista, verkoista ja tietoturvasta. Tulevina vuosina aihealueita syvennetään ja tutustutaan palvelujen tuottamiseen, konesalien energiatehokkuuteen ja automatisointiin. Painotamme tekemällä oppimista ja harjoittelemme asioita heti alusta asti viemällä teorian käytäntöön.

Toteutamme konesaliin lähiyritysten tai pelialan opiskelijoiden antamia tai oman mielenkiinnon mukaan valikoituvia toimeksiantoja. Konesalimme on erittäin monipuolinen, tehokas ja edustaa markkinoiden uusimpia teknologioita. Käytössä on muun muassa IBM:n teknologioita ja VMwaren virtualisointiympäristö. Halutessasi voit kehittyä näiden tai muiden teknologioiden asiantuntijaksi – tämän takaa se, että opiskelijanamme saat konesaliin pääkäyttäjän oikeudet ja täyden pääsyn ympäristöön. Opetuskäyttöinen, opiskelijoiden ylläpitämä oma konesali on Suomessa ainutlaatuinen oppimisympäristö. Datacenter-koulutuksemme toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kajaanilaisten ja valtakunnallisten toimijoiden, kuten CSC:n, HermanIT:n ja IBM:n kanssa.

Tarjoamme edistyneemmille opiskelijoillemme mahdollisuuden suorittaa eri toimittajien sertifiointeja ja KAMK osallistuu testeistä koituviin kustannuksiin. Datacenter -koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi järjestelmäasiantuntijana, kouluttajana, IT-suunnittelijana tai käyttöpäällikkönä.

Lue lisää Datacenter -koulutuksen omilta sivuilta

Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely
Lisätietoja
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö, Jonna Kalermo-Poranen puh. 044 710 1049, jonna.kalermo-poranen@kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Kevään toinen yhteishaku 2024.
Valintakokeet

Lisätietoja valintaperusteista ja valintakokeista löytyy Opintopolku -palvelusta.

Lue lisää Datacenter -koulutuksen valintaperusteista ja valintakokeista

Datacenter -opintojen esittely