Palaa koulutushakuun

Tradenomi, liiketalous, päivätoteutus, haussa keväällä 2024

Liiketalouden tradenomiopinnot antavat sinulle hyvät lähtökohdat toimia liike-elämän monipuolisena asiantuntijana. Liiketalouden ammattilaisia tarvitaan aina. Meillä opit digitaalista markkinointia ja ohjelmistorobotiikkaa eli liiketalouden uusimpia virtauksia. Opinnoissasi voit suuntautua taloushallintoon tai markkinointiin. Suuntautuessasi taloushallintoon perehdyt laskentatoimen sekä yritysjuridiikan keskeisiin sisältöihin, kuten kirjanpitoon, tilintarkastukseen sekä yritysoikeuteen. Brändit, palveluliiketoiminta sekä viestintä tulevat tutuksi markkinoinnin digi-osaajan suuntautumisvaihtoehdossa. 

Meillä on kampuksen lähellä merkittäviä työnantajia kuten esimerkiksi SOK Palveluässä, Aditro, KELA, Rainmaker Oy, Transtech, Terrafame, tilitoimistot, pankit, mainostoimistot sekä Vuokatti, Ukkohalla, Paljakka, Wild Taiga, Hossa, Oulujärvi ja koko Arctic Lakeland!

Opiskelusi aikana pääset mukaan useisiin eri työelämälle toteuttaviin opiskelijaprojekteihin tai voit opiskella osan opinnoista englanniksi. Halutessasi voit valita opintoja esimerkiksi matkailun tai liikunnanohjaajan koulutuksesta, jolloin voit erillaistaa osaamistasi mielenkiintosi mukaisesti.

KAMKissa voit opiskella liiketaloutta joko suomeksi (Tradenomi AMK) tai englanniksi (Bachelor of Business Administration, International Business tai Esports Business).

KAMKin erinomaiset kansainväliset työharjoittelu ja opiskeluvaihtomahdollisuudet avaavat ovia maailmalle. 

Koulutuspaikat
30
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Tradenomi (AMK)
Lisätietoja
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Sini Sarén, sini.saren@kamk.fi, 044 7101 117
Opiskelu
Päivätoteutus
Hakeminen
Kevään toinen yhteishaku 2024.
Valintakokeet
Lisätietoja valintaperusteista ja valintakokeista löytyy Opintopolku -palvelusta.

Lue lisää koulutuksen valintaperusteista ja valintakokeista

Liiketoimintaosaaminen on läsnä monissa työtehtävissä. Koulutus antaa hyvän pohjan monipuolisiin asiantuntijatehtäviin ja yrittäjänä toimimiseen. Liiketalouden tradenomeja voit löytää hyvinkin erilaisista tehtävistä ja erilaisista yrityksistä - omat valintasi opintopolulla vaikuttavat siihen, millainen asiantuntija sinusta opintojen aikana kehittyy.

Voit valita oman polkusi kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta:

1) markkinoinnin digiosaaja
2) taloushallinto

Markkinoinnin opinnoissa perehdyt mm. innovatiiviseen palveluliiketoimintaan, digitaaliseen mediasuunnitteluun, brändistrategioihin ja myyntiin. Taloushallinnon opinnoissa opiskelet kirjanpitoa, tilinpäätösten analyysia, digitaalista laskentatointa, verotusta ja tilintarkastusta. Molemmissa vaihtoehdoissa rakentuu laaja-alainen liiketoimintaosaaminen: juridiikkaa, johtamista, viestintää.

Opiskelua tukevat muut valitsemasi opinnot. Osaamistasi voit erilaistaa mm. johtamisen, vähittäiskaupan, arvopaperikaupan aiheilla.  Voit myös opiskella kieliä, kuten saksaa, venäjää, espanjaa.  Voit myös valita kiinnostuksesi mukaan 15 op:n kokonaisuuksia liikunnanohjaajan ja restonomin koulutuksista. 

Tradenomi tarvitsee myös kansainvälistä osaamista työssään, joten osan ammattiaineista opiskelet englanniksi yhdessä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. KAMKin erinomaiset kansainväliset vaihtomahdollisuudet avaavat myös oven maailmalle, mikäli opiskelu- tai harjoittelijavaihto kiinnostaa.

Opinnoissa osaaminen karttuu työelämän kanssa tehtävissä projekteissa ja 1. lukuvuoden työelämä jaksolla. Opintojen loppuvaiheessa, 3. opiskeluvuotena teet opinnäytetyön, jossa perehdyt valitsemaasi, työelämästä nousevaan aihealueeseen syvemmin. Opintoihin kuuluu viimeisenä lukuvuonna (4. vuoden syksy) 5 kk:n mittainen harjoittelu, jonka teet valitsemassasi yrityksessä, organisaatiossa tai yhteisössä. Harjoittelupaikan valinnalla voit myös vaikuttaa siihen, mihin alallasi erikoistut. 

Liiketalouden tradenomiopinnot antavat sinulle hyvät lähtökohdat toimia liike-elämän monipuolisena asiantuntijana. Liiketalouden ammattilaisia tarvitaan aina. Meillä opit myös tiedolla johtamista ja ohjelmistorobotiikkaa eli siis liiketalouden uusimpia virtauksia.


 

 

 

Tradenomi voi työskennellä monenlaisissa tehtävissä. Tässä muutamia esimerkkejä, mikä tehtävänimikkeesi valmistumisen jälkeen voi olla:

Asiakkuusasiantuntija, hankinta-assistentti, hankesihteeri, johdon assistentti, palvelurobottiohjaaja, kirjanpitäjä, markkinointiassistentti, myyntishteeri, controller, tilitoimistoyrittäjä, online-koordinaattori, project coordinator, palkka-asiantuntija, palveluasiantuntija, tiedottaja, palvelupäällikkö, projektiassistentti, sijoituspäällikkö, kv-suunnittelija, järjestöjohtaja, veroasiantuntija, varainhoitaja.

Liiketalouden tradenomikoulutuksessa opinnot ovat käytännönläheisiä. Moniin opintojaksoihin liittyy työelämästä nousevia projektitoimeksiantoja, joissa pääset esimerkiksi analysoimaan yrityksen brändia tai mainontaa, tai suunnittelemaan ja järjestämään tapahtumia. KAMKissa toteutetaan vuosittain myös erilaisia isompia tapahtumia kuten Avoimet ovet -opiskelijarekrytointitapahtuma ja Joulutori-tapahtuma, joiden suunnittelussa ja toteuttamisesta opiskelijat ovat avainasemassa.

Kaikki KAMKin opiskelijat opiskelevat yhdellä yhteisellä kampusalueella, joten eri alojen välinen yhteistyö sujuu mutkattomasti ja kaikki tilat ja laitteet ovat saavutettavissa helposti. Erityisen tiiviissä yhteistyössä liiketalouden kanssa ovat restonomi ja liikunnanohjaajakoulutukset. 

Mikäli sinua kiinnostaa yrittäjyys, voit painottaa sitä opinnoissasi. Voit suorittaa opintoja omassa yrityksessäsi tai kehittää omaa yritysideaasi valtakunnallisessa NY Start Up -verkostossa.

Liiketalouden opinnot KAMKissa!
Opiskelu KAMKissa