Palaa koulutushakuun

Liikunnanohjaaja, monimuoto, haussa syksyllä 2024

Liikunnanohjaajakoulutuksessa harjoittelet elämyksellisten aktiviteettien sekä liikuntataitojen ohjaamista ja toimit kunto- ja ravintovalmentajana. Koulutuksen aikana opit hyödyntämään liikunta- ja hyvinvointiteknologiaa sekä toimimaan älykkäissä liikuntaympäristöissä. Lisäksi pääset kehittämään liikunta-alaa sekä toteuttamaan erilaisia projekteja ja tapahtumia. 
Opintopolkusi KAMKissa voi olla hyvin persoonallinen. Voit syventyä opinnoissasi esimerkiksi eri ikäisten liikuntapalveluihin, hyvinvointivalmennukseen, työhyvinvointiin sekä lasten ja nuorten liikuntaan. Start Up -yrittäjyysohjelma puolestaan tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ideoitasi käytännössä jo opintojen aikana. NY Start Up -opintojen suorittaminen voi edellyttää läsnäoloa lähijaksojen lisäksi.


Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena siten, että lähiopetusta on keskimäärin 2 krt kuukaudessa, opetusjaksot välillä torstai-lauantai.  Lähiopetusjakson toinen kerta Kajaanissa/Vuokatissa ja toinen etäopetuksena Teams-välitteisesti. Koulutuksen edetessä lähiopetuspäivien määrä vähenee, ja osaan opetuksesta on mahdollista osallistua etänä (webinaarit). Koulutuksessa hyödynnetään digitaalisia työkaluja, kun osa sisällöistä toteutuu verkkototeutuksina Moodle-oppimisalustalla.

Toisen opiskeluvuoden aikana Vuokatin lähijaksoilla aikana pääset syventämään osaamistasi niin hyvinvoinnin edistämisen, valmennuksen, testaamisen kuin urheilutapahtumienkin saralla. Samalla myös elät ja hengität itse hyvinvointia, liikuntaa sekä urheilua! Vuokatti on nimittäin ainutlaatuinen huippu-urheilun, aktiiviliikkujan ja lomailijan ympärivuotinen paratiisi!

Alueelta löytyy mm. Vuokatin urheiluopisto, HolidayClub Katinkulta, Vuokatin rinteet, SuperPark sekä Sotkamon Jymyn uudistunut kotistadion Hiukan upean hiekkarannan kupeesta. Yhteistyömme Vuokatin urheiluopiston, Vuokatti-Ruka urheiluakatemian, Vuokatin Olympiavalmennuskeskuksen ja Sotkamon kunnan kanssa, takaavat sinulle laadukkaan opetustarjonnan ja -ympäristön KAMKissa!

Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Liikunnanohjaaja (AMK)
Lisätietoja
Kari Partanen, puh. 044 7101 031, etunimi.sukunimi@kamk.fi
Opiskelu
Monimuoto-opintoina: itsenäistä työskentely, verkko-opintoja, tiimityöskentelyä, lähipäivät
Hakeminen
Koulutukseen haetaan syksyn yhteishaussa, 28.8. - 11.9.2024.
Valintakokeet

Hakukohde käyttää AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe

Ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi voit sijoittua monenlaisiin tehtäviin työmarkkinoilla. Koulutus valmistaa sinua ammatillisiin asiantuntijatehtäviin. Voit sijoittua vaativampiin ammatti- ja asiantuntijatehtäviin, työpaikkasi voi olla kuntasektorilla tai kolmannen sektorin (esim. järjestöt, liikunta- ja urheiluseurat) palveluksessa. Voit työllistyä myös yksityisellä sektorilla (yksityisiin yrityksiin). Koulutus antaa myös valmiuksia toimia itsenäisenä yrittäjänä. KAMK tukee yrittäjäksi ryhtymistä eri tavoin.

Liikunnanohjaajia työskentelee esim. seuraavilla nimikkeillä: liikuntasihteeri, liikuntapäällikkö, liikuntakoordinaattori, vastaava liikunnanohjaaja, valmennuspäällikkö, projektipäällikkö, liikunnanohjaaja, seuratoiminnan kehittäjä, valmentaja, personal trainer ja toimitusjohtaja. 
Opiskelu KAMKissa
Essin tarina
Lauri opiskelee liikunnanohjaajaksi