Palaa koulutushakuun

Liikunnanohjaaja, haussa keväällä 2025

Opiskellessasi liikunnanohjaajaksi (AMK) Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta tulee liikunta-alan asiantuntija erilaisiin koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Kykenet vastaamaan liikunta-aktiivisuuden edistämisen haasteisiin unohtamatta rooliasi elämysten tuottajana. Kampuksemme sijaitsee liikuntamyönteisen kaupungin keskustan tuntumassa, joten kaikki palvelut ovat helposti saavutettavissa. Lisäksi korkeakouluopintomme auttavat sinua edistämään ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti laadukkaita liikunta- ja hyvinvointipalveluja tuottamalla. Löydät keinoja luoda itsellesi mieluista uraa liikunta-alalla yrittäjämäisellä asenteella. Opintojen aikana ohjaamme ja tuemme sinua yhdessä vertaisryhmän kanssa. Opintojen aikana pääset elämään ja hengittämään hyvinvointia Vuokatissa, joka on ainutlaatuinen ja ympärivuotinen huippu-urheilun, aktiiviliikkujan ja matkailijan ympäristö. 

UUTTA KOULUTUKSESSA: Toinen opiskeluvuosi toteutetaan Vuokatissa!  Toisen opiskeluvuoden aikana syvennät osaamistasi niin hyvinvoinnin edistämisen, valmennuksen, testaamisen kuin urheilutapahtumienkin saralla. Samalla myös elät ja hengität itse hyvinvointia, liikuntaa sekä urheilua! Vuokatti on nimittäin ainutlaatuinen huippu-urheilun, aktiiviliikkujan ja lomailijan ympärivuotinen paratiisi! Alueelta löytyy mm. Vuokatin urheiluopisto, HolidayClub Katinkulta, Vuokatin rinteet, SuperPark sekä Sotkamon Jymyn uudistunut kotistadion Hiukan upean hiekkarannan kupeesta. Yhteistyömme Vuokatin urheiluopiston, Vuokatti-Ruka urheiluakatemian, Vuokatin Olympiavalmennuskeskuksen ja Sotkamon kunnan kanssa, takaavat sinulle laadukkaan opetustarjonnan ja -ympäristön. Vaihtoehto 2. vuoden Vuokatti-vuodelle on opiskelu monimuoto-ohjelmassa, jolloin voit asua ja harrastaa Kajaanissa tai muualla haluamallasi paikkakunnalla.  

Koulutuksemme johtoajatus on hyvinvointi ja vastuullinen liiketoiminta. Tämä johtoajatus näkyy koko koulutuksen punaisena lankana. Hyvinvoinnilla tarkoitetaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämistä elämänkaaren eri vaiheissa yksilöllisyys huomioiden. Vastuullinen liiketoiminta sisältää yhteiskunnan tarpeista lähtevien laadukkaiden liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tuottamisen. Koulutuksessamme opit hyödyntämään liikunta- ja hyvinvointiteknologiaa sekä toimimaan älykkäissä liikuntaympäristöissä. Tämä tarkoittaa digitaalisuuden yhdistämistä perinteiseen liikuntaan ja urheiluun.

Kaikki tämä valmistaa sinua astumaan uudenlaiseen ja monimuotoiseen työelämään. Tule ja opi, me autamme!

HAKU MYÖS LIIKUNTATEKNOLOGIAN KOULUTUSPOLULLE: liikunnanohjaaja (AMK) + liikuntatieteiden maisteri (LitM)! Lue lisää liikuntateknologian koulutuspolusta, jossa suoritat kaksi tutkintoa: liikunnanohjaaja AMK-tutkinnon Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja LitM-tutkinnon Jyväskylän yliopiston Vuokatin liikuntateknologian yksikössä. 

Koulutuspaikat
20
Laajuus
210 op
Kesto
3,5 vuotta
Tutkintonimike
Liikunnanohjaaja (AMK), Liikunnan ammattikorkeakoulututkinto
Lisätietoja
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Kari Partanen, puh. 044 710 1031, kari.partanen(at)kamk.fi
Opiskelu
Päivätoteutuksena
Hakeminen
Kevään toinen yhteishaku 2025.
Valintakokeet
Lisätietoja valintaperusteista ja valintakokeista löytyy Opintopolku -palvelusta.

Lue lisää valintaperusteista ja valintakokeista

Yhteistyökumppaneitamme Suomessa ovat Kainuun Liikunta, Vuokatin Urheiluopisto ja Jyväskylän yliopisto. Kansainvälisyys on tärkeä osa opintoja ja osa opinnoista suoritetaankin yhdessä englanninkielisen Bachelor's Degree in Sports and Leisure Management -koulutuksen opiskelijoiden kanssa. Käytännön kielitaidon kehittäminen sujuu luonnostaan, kun noin puolet englanninkielisen koulutuksen opiskelijoista on ulkomaalaisia, ja koulutuksessa opiskelevat myös KAMKiin tulevat liikunnan vaihto-opiskelijat.

Lue lisää englanninkielisesta Bachelor's Degree in Sports and Leisure Management -koulutuksesta

Sinulla on myös hyvät mahdollisuudet lähteä kansainväliseen opiskelijavaihtoon opintojen aikana. Meillä on yhteistyökumppaneita mm. Yhdysvalloissa, Turkissa, Japanissa, Ruotsissa ja Itävallassa. Moni opiskelija suorittaa myös opintoihin kuuluvan harjoittelun ulkomailla erilaisissa kohteissa.

Lue lisää kansainvälisyydestä

Kajaanin ammattikorkeakoulun kampuksella sinulla on käytössäsi erilaisia liikuntaympäristöjä, kuten esimerkiksi liikuntatila Kunnon syke (kuntosali, kiipeilyseinä, musiikkiliikuntatila, kunnon testaus) sekä liikuntasali. 
 
Kajaanin ammattikorkeakoulun yhtenäinen kampus sijaitsee Vimpelinlaakson alueella, kävelymatkan päässä Kajaanin keskustasta. Kampuksen välittömästä läheisyydestä löydät myös erinomaiset liikuntamahdollisuudet, sillä kivenheiton päässä sijaitsevat pallohalli, tennishalli, jäähalli, pururata / hiihtolatu, yleisurheilukenttä ja ulkojäät. Lisäksi kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitsee monipuolinen Kajaanihalli monitoimialuineen (kesällä: salibandy, beachvolley, pickleball, tennis, koripallo, padel, skeittiparkki ja kuntokontti) sekä upea vesiliikuntakeskus Kaukavesi.  
 
Vuokatin luonto sekä valmennus- ja tapahtumaympäristöt mahdollistavat osaamisen syventämisen, erityisesti opintojen 2. vuotena. Kuntotestausasema, eri valmennusryhmät, vuosittain järjestettävät urheilutapahtumat ja lukuisat kansainväliset asiakasryhmät antavat ainutlaatuisen oppimiskokemuksen hyvinvoinnin, liikunnan ja urheilun saralla.  
 
Opintojen ensimmäinen, kolmas ja neljäs vuosi toteutetaan Kajaanissa, toinen vuosi Vuokatissa. Voit siis halutessasi asua ensimmäisen vuoden Kajaanissa ja muuttaa toiseksi vuodeksi Vuokattiin. Vaihtoehtona 2. vuonna on, että jatkat opintojasi monimuotoryhmän mukana, jolloin voit asua edelleen Kajaanissa tai jossain muulla paikkakunnalla. Huomaa kuitenkin, että monimuoto-opiskelussa lähiopetusta on vähemmän kuin päiväopiskelussa.  
Liikunnanohjaajakoulutuksessa pääset kehittämään seuraavia osaamisalueita: liikuntaosaaminen, ihmisen hyvinvointi- ja terveysliikuntaosaaminen, pedagoginen ja liikuntadidaktinen osaaminen sekä liikunnan yhteiskunta-, johtamis- ja yrittäjäosaaminen. 
 
Ammattiopinnoissa tuotteistat liikuntapalveluita, toteutat projekteja ja tapahtumia, ohjaat liikuntataitoja sekä toteutat liikunta- ja ravitsemusneuvontaa. Syventävissä opinnoissa voit suuntautua mm. lasten ja nuorten liikuntaan, ikäihmisten liikuntaan, soveltavaan liikuntaan, hyvinvointi- tai urheiluvalmennukseen, yrittäjyyteen, tapahtumatuotantoon tai voit tehdä opintoja ulkomailla jossakin kv-kumppanikoulussamme.  
Liikunnanohjaajaksi
Liikunnanohjaajakoulutuksen esittely
Vuokatin kampus