Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Koulutuksilla eväitä työhyvinvointiin, esimiestyöhön ja työnantajaimagon kehittämiseen

Uutisarkisto

Koulutuksilla eväitä työhyvinvointiin, esimiestyöhön ja työnantajaimagon kehittämiseen

28.8.2023 10.33

Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan ja Ristijärven kunnissa vuosi 2023 on työhyvinvoinnin teemavuosi. Kunnat kehittävät osaamistansa Kajaanin ammattikorkeakoulun hallinnoiman Laadukasta esimiestyötä ja hyvinvointia Kainuun kuntatyöpaikoille -hankkeen kanssa.
Kevät oli kiireinen. Suurin osa hankkeen koulutuksista toteutettiin keväällä samaan aikaan kun eduskuntavaalit painoivat kunnissa päälle järjestelyineen ja toteutuksineen. Koulutusten teemat liittyivät ikäjohtamiseen ja työhyvinvointiin, esimiestyöhön ja mentorointiin sekä rekrytointiosaamiseen. Kesän ja syksyn aikana on ohjattu kuntia muun muassa työnantajaimagon kehittämisessä kuntakohtaisten konsultointien muodossa. Kilpailutuksen kautta koulutuksia ja konsultointia pääsivät toteuttamaan Tamora Muutosmuotoilu Oy ja Työnohjauspalvelu Helmi.


– Vaikka kunnat kipuilevat samojen asioiden kanssa, niin esimerkiksi työnantajaimagon ja rekrytointiosaamisen teemassa lähtötilanne kunnissa oli hyvin erilainen. Yhdessä kunnassa hyödynnettiin Snapchatia sujuvasti, kun toisessa aloitettiin logojen uudelleen piirtämisestä. Se haastoi meidän tiimiämme kovasti, mutta oli samalla kovin antoisaa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä näitä asioita. Ja aina pitää suunnata resurssia. Jostain on myös aina aloitettava. Hienoa kun tämän hankkeen kautta päästiin näin iholle. On eri asia toteuttaa geneeristä koulutusta kaikille, kuin yrittää huomioida eri näkökulmat yhteisissä koulutuksissa. Onneksi hankkeessa oli monessakin työpaketissa sparrauksia, joissa päästiin pureutumaan juuri kunkin kunnan tilanteeseen ja tuottamaan hyötyä mahdollisimman paljon siihen varatussa ajassa, toimitusjohtaja Tom Hagelberg toteaa.


Kunnat saivat valita omat osallistujansa koulutuksiin. Näin osallistuminen saatiin räätälöityä mahdollisimman monelle sopivaksi jo alussa. Korviin on kuulunut, että tallenteita on myös katsottu tiuhaan koulutusten jälkeenkin. 
– Itselleni jäivät erityisesti mieleen aktiiviset keskustelut koulutuksissa. Silloin kun syntyy keskustelua, niin ihmisen mieli väkisinkin soveltaa. Miettii mitä tuo asia tarkoittaa meillä. Kun kamerat ovat päällä, niin silloin olemme jo lähempänä live-koulutusta. Samalla näkee, että tarvitaanko dynamiikan vaihdosta, tai millainen palo siellä silmissä on. Tätä voisi sanoa lentokorkeuden etsimiseksi, Hagelberg kertoo.


Syksyn aikana kunnissa toistetaan vielä vuoden alussa kertaalleen toteutettu työhyvinvointikysely MCompetence Oy:n toimesta.. QWL-menetelmä kertoo vahvuudet sekä ne tekijät, joita kehittämällä saadaan vaikuttavimmat tulokset henkilöstön hyvinvoinnin ja organisaation suorituskyvyn kehittämisessä. Ensimmäisen kyselyn tulokset käytiin kunnissa keväällä läpi ja suunniteltiin kuntakohtaiset kehittämisen painopisteet. 


Hankkeen päätöswebinaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Se järjestetään Teamsissa 11.10.2023 klo 9–12. https://events.teams.microsoft.com/event/450940e9-eb16-4c83-aba6-fdcf41772356@5b59d994-1032-4fbc-8705-36544c6e0edb (valitse linkki maalaamalla ja klikkaa hiiren oikeaa painiketta, valitse avaa hyperlinkki)

Tutustu seminaarin ohjelmaan

Laadukasta esimiestyötä ja hyvinvointia Kainuun kuntatyöpaikoille -hanke kestää lokakuun 2023 loppuun saakka. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Euroopan sosiaalirahaston (ESR) varoilla rahoittaman hankkeen kustannusarvio on 83 916 euroa.


Lisätietoa:
Jaana Koski, projektikoordinaattori
jaana.koski@kamk.fi +358 44 313 5555
Laadukasta esimiestyötä ja hyvinvointia Kainuun kuntatyöpaikoille -hanke / KAMK

Työhyvinvointihanke banneri.jpg