tradenomi_taustakuva.jpg
Etusivu>Hakijalle>AMK-tutkinnot>Tradenomi, Tietojenkäsittely

Tradenomi -Tietojenkäsittely 

Kajaanin ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutuksen tavoitteena on kouluttaa osaajia tietojärjestelmien kehittämis-, suunnittelu-, ohjelmointi- ja ylläpitotehtäviin sekä alan markkinointi- ja koulutustehtäviin.   Opintoihin kuuluu 20 viikon mittainen (30 opintopistettä) harjoittelu oman alan työtehtävissä joko kotimaassa tai ulkomailla. Opiskelu on käytännönläheistä. KAMK:ssa tilat ja laitteet  niin datacenter- kuin pelialan koulutuksessakin ovat huippuluokkaa. Yhtenäisellä kampusalueella yhteistyö eri alojen välillä on sujuvaa ja koulutusten välillä tehdäänkin paljon yhteistyötä esimerkiksi erilaisten käytännön projektien merkeissä.

Koulutuksessa on 40 aloituspaikkaa (2017). Opiskelijat suuntautuvat ensimmäisen lukukauden jälkeen soveltuvuuden, taitojen ja syksyn opintomenestyksen perusteella datacenter-ratkaisuihin tai pelialan opintoihin. Molempiin on rajattu ryhmäkoko. Lue lisää: https://matkapelialalle.fi/

Datacenter-ratkaisut

Datacenter-ratkaisuissa pääset käsiksi pelkästään opetuskäyttöön tarkoitettuun konesaliin. Ensimmäisen vuoden aikana käyt läpi perusteet käyttöjärjestelmistä, virtualisoinnista, verkoista ja tietoturvasta. Tulevina vuosina aihealueita syvennetään ja tutustutaan palvelujen tuottamiseen, konesalien energiatehokkuuteen ja automatisointiin. Painotamme tekemällä oppimista ja harjoittelemme asioita heti alusta asti viemällä teorian käytäntöön. Toteutamme konesaliin lähiyritysten tai pelialan opiskelijoiden antamia tai oman mielenkiinnon mukaan valikoituvia toimeksiantoja. Konesalimme on erittäin monipuolinen, tehokas ja edustaa markkinoiden uusimpia teknologioita. Käytössä on muun muassa IBM:n teknologioita ja VMwaren virtualisointiympäristö. Halutessasi voit kehittyä näiden tai muiden teknologioiden asiantuntijaksi – tämän takaa se, että opiskelijanamme saat konesaliin pääkäyttäjän oikeudet ja täyden pääsyn ympäristöön. Opetuskäyttöinen, opiskelijoiden ylläpitämä oma konesali on Suomessa ainutlaatuinen oppimisympäristö. Datacenter-koulutuksemme toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kajaanilaisten ja valtakunnallisten toimijoiden, kuten CSC:n, HermanIT:n ja IBM:n kanssa.

Tarjoamme edistyneemmille opiskelijoillemme mahdollisuuden suorittaa eri toimittajien sertifiointeja ja KAMK osallistuu testeistä koituviin kustannuksiin. Datacenter -ratkaisujen koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi järjestelmäasiantuntijana, kouluttajana, IT-suunnittelijana tai käyttöpäällikkönä. Lue lisää Datacenter-koulutuksen omilta sivuilta: http://www.kajakdc.fi ja https://matkapelialalle.fi/.

 

Pelialan ammattilaiseksi

Kajaanin ammattikorkeakoulun laaja-alaisessa pelialan koulutuksessa saat hyvät eväät pelien ammattimaiseen kehittämiseen. Perusopinnoissa saat vahvan pohjan projektityöskentelyyn, yritys- ja liiketoimintaan, kieliin ja viestintään sekä yleiset valmiudet pelien kehittämisen eri osa-alueille. Ammatillisissa erikoitumisopinnoissa voit syventää tietämystäsi peliohjelmoinnin, peligrafiikan tai pelituottamisen osa-alueilla. Käytännössä opintojen toinen vuosi toteutetaan pääsääntöisesti englannin kielellä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneille KAMK tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Englanninkieliset opinnot mahdollistavat vaihto-opiskelijoiden osallistumisen pelialan opintoihin - esimerkiksi lukuvuonna 2013 - 2014 pelialalla opiskeli vaihto-opiskelijoita Brasiliasta, SIngaporesta, Portugalista ja Belgiasta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan opiskelijat ovat saaneet tunnustusta niin valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti erilaisissa kilpailuissa ja tapahtumissa. Kajaanin ammattikorkeakoulu on ainoana suomessa Sonyn Playstation First Academic Partner. Opiskelijat pääsevät jo opiskeluaikanaan kehittämään pelejä esimerkiksi playstation 4 -alustalle

Opiskellessasi pelialan ammattilaiseksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta voi tulla asiantuntija pelinkehitystiimiin tai erilaisiin peli- ja ohjelmistokehityksen koulutus-, suunnittelu ja kehittämistehtäviin. Saat myös valmiudet oman yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaa voit testata jo opiskeluaikana Kajak Games Osuuskunnan kautta. Moni pelialalta valmistunut onkin aloittanut oman yritystoiminnan tai työllistynyt joko suomalaiseen tai ulkomaalaiseen pelialan yritykseen kuten esim. Supercell, Ubisoft, Frozenbyte, Remedy, Wooga, Fingersoft ja Rovio. Lue lisää https://matkapelialalle.fi/.     

facebook_logo2.png   Tutustu: Kajaanin ammattikorkeakoulun Game Development Lab Facebookissa   Pelialaa voi opiskella myös insinöörikoulutuksessa

Tiesitkö, että Kajaanin ammattikorkeakoulussa voit opiskella myös peliteknologiaa insinöörikoulutuksessa? Tieto- ja viestintätekniikan koulutus suuntautuu myös peliteknologiaan. Peliteknologian opinnoissa erikoistutaan ohjelmistosuunnitteluun ja opintojen pääpaino on pelimoottoreiden ja sulautettujen järjestelmien ohjelmoinnissa. 

Lue lisää https://matkapelialalle.fi/

Lisätietoja
Koulutuspäällikkö Kimmo Nikkanen
Puh. 044 7101 409

Opintosihteeri Heli Krökki
Puh. 044 7101 764

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)kamk.fi

Lisätietoja hakemisesta:
Hakijapalvelut
Puh. 044 7101 648, 044 7101 229
hakijapalvelut(at)kamk.fi