Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / eMentoroinnin kehittäminen amk-opintojen ja työelämän rajapinnassa -hankkeen loppuseminaari

Uutisarkisto

eMentoroinnin kehittäminen amk-opintojen ja työelämän rajapinnassa -hankkeen loppuseminaari

14.3.2017 9.00

Kolmessa ammattikorkeakoulussa kerättyjä kokemuksia eMentoroinnista jaetaan seminaarissa Kajaanin AMK:lla

Kajaanin ammattikorkeakoululla järjestetään perjantaina 17.3.2017 klo 12–16 eMentoroinnista on moneksi -hankeseminaari. Seminaari on osa Kajaanin ammattikorkeakoulun, Centria-ammattikorkeakoulun ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttamaa eMentoroinnin kehittäminen ammattikorkeakouluopintojen ja työelämän rajapinnassa -hanketta. Seminaarissa luodaan katsaus hankkeen tähänastisiin tuloksiin ja kuullaan myös asiantuntijapuheenvuoroja työelämän muutostrendeistä ja mentoroinnista.

Seminaarin järjestävä hanke on ESR-rahoitteinen ja alkanut syksyllä 2015. Hanke jatkuu vuoden 2017 loppuun saakka. Hankkeen aikana on suunniteltu ja järjestetty eMentorointikoulutus, jossa mentoreina ovat toimineet ammattikorkeakoulujen YAMK-opiskelijat sekä alumnit, jotka ovat mentoroineet perustutukinto-opiskelijoita. Mentoroinnissa on käytetty monipuolisesti erilaisia digitaalisia välineitä. Hankkeen tavoitteena on kehittää eMentorointia sekä kerätä ja jakaa kokemuksia hyvistä mentorointimalleista, -menetelmistä ja -välineistä ja sitä kautta edesauttaa korkeastikoulutettujen työllistymistä ja työelämävalmiuksien kehittymistä.

Seminaarin toinen pääpuhuja on asiantuntija Milma Arola Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahastosta. Arola on työelämän, organisaatioiden kehittämisen, koulutuksen ja oppimisen tuntija. Hän työskentelee SITRAssa Työelämän taitekohdat -tiimissä ja etsii työssään ratkaisuja korkeasti koulutettujen työelämävalmiuksien kehittämiseen ja työpaikkojen uudistumiseen. Arolan aiheena seminaarissa ovat työelämän muutostrendit. (lisätietoja: https://www.sitra.fi/hankkeet/tyoelamavalmiuksia-korkeakoulutetuille/#ajankohtaista )

Toinen pääpuhuja on European Mentoring & Coaching Council Finlandin puheenjohtaja Riitta Helekoski. EMCC Finland on kansainvälisen kattojärjestön suomalainen alayhdistys. Sen tavoitteena on inspiroida ja tukea työyhteisöjen ja yksittäisten toimijoiden kykyä uudistua tuomalla toimijoiden käyttöön parhaat mentoroinnin ja coachingin käytännöt. Helekosken aihe käsittelee eMentoroinnin roolia osaamisen kehittämisessä. (lisätietoja: http://www.emccouncil.org/fi/fi/ )

Lisäksi seminaariin kuuluu paneelikeskustelu, jossa hankkeessa mukana olleet henkilöt keskustelevat monimuotoisesta eMentoroinnista.

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Seminaarin tarkka ohjelma löytyy osoitteesta http://ementorit.blogspot.fi/ . Seminaaria voi seurata joko paikan päällä tai etäyhteyden kautta.

 

Lisätietoja:
Tuula Rajander
AIKOPA – Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut
projektipäällikkö
p. 044 7101 518, tuula.rajander(at)aikopa.fi

Tiedostot