Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Älyn valo näkyy kauas – KAMK 30 vuotta

Älyn valo näkyy kauas – KAMK 30 vuotta

21.1.2022 4.00

Ammattikorkeakoulut saivat alkunsa vuonna 1992, kun ensimmäiset korkeakoulut aloittivat toimintansa. Kajaanin ammattikorkeakoulu perustettiin kolmen kainuulaisen oppilaitoksen (Kainuun terveydenhuolto-oppilaitos, Kajaanin kauppaoppilaitos ja Kajaanin teknillinen oppilaitos) yhteistyöllä. Alueelliseksi korkeakouluksi KAMK vakinaistettiin ensimmäisten korkeakoulujen joukossa vuonna 1996. KAMK on ollut Kajaanin kaupungin omistuksessa vuodesta 1995. KAMKin toiminta yhtiöitettiin itsenäiseksi Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:ksi vuonna 2014. 

Kajaanin ammattikorkeakoulu on vaikuttanut alueella jo 30 vuotta, kasvattaen uusia osaajia, kehittäen elinkeinoelämää, toimintaa ja tekemistä.

Yksi kasvun ja kehittymisen edellytyksistä on yhteistyö, jota ammattikorkeakoulu on tehnyt näiden vuosien aikana useiden eri toimijoiden kanssa. Yhteisellä tekemisellä äly ja ideointi ovat kohdanneet ja saaneet aikaan uusia innovatiivisia ideoita, yrityksiä ja hankkeita. Pieni lamppu on syttynyt ja kasvanut suureksi valonheittimeksi. Tämä on hyödyttänyt toimintaa puolin ja toisin.

Kainuu, metsä, huipputekniikka, tekemisen tarmo ja ihmiset ovat voima, jotka luovat älyn valon – tätä valoa haluamme antaa myös seuraavaan 30 vuoteen. Älyn valo näkyy kauas.

Juhlan kunniaksi julkaisemme vuoden 2022 aikana kanavillamme 30 tarinaa KAMKista. Kerromme historiasta, nykyhetkistä, onnistumisista, kommelluksista...kaiken kaikkiaan yleisesti elämästä KAMKista. 

 

KAMK_30-vuotta_1920x1080px-01.png