Etusivu / fi / Opiskelijalle / Kajaanin ammattikorkeakoulun urapalvelut

KAURA Fin PNG rajattu ilman osoitetta pieni.jpg

Tarjoaa opiskelijoille:

  • Tietoa työelämästä
  • Ohjausta työnhakuun & urasuunnitteluun
  • Koulutuksia ja valmennuksia
  • Rekrytointitapahtumia ja muuta yhteistyötä sekä kohtaamispaikkoja työelämän kanssa

Tiitus logo.png

Työpaikkamahdollisuudet opiskelijalle Tiituksessa

Kajaanin ammattikorkeakoulu käyttää Tiitus palvelua opiskelijoille sopivien työ-, harjoittelu-, opinnäytetyö sekä projektimahdollisuuksien ilmoittamiseen.

Työnantaja voi julkaista  Tiituksessa Kajaanin ammattikorkeakoulun toimialueella opiskelijoille sopivia työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyö- ja projektiaiheita. Yritys voi myös etsiä palvelusta uusia osaajia ilman ilmoituksen julkaisemista Haavi -toiminnon avulla. Kaikki työntantajien julkaisemat paikat tulevat näkyviin Kajaanin ammattikorkeakoulun työpaikkatorille ja KAMKin yhteistyöyritykset ovat löydettävissä työpaikkatorin Yritykset -välilehden alta.

Opiskelijat & KAMKin alumnit voivat ladata puhelimeensa Tiitus sovelluksen ja luoda siellä oman työnhakijaprofiilin. Työnhakijaprofiilin avulla opiskelijat ja alumnit saavat palvelusta omaa profiilia parhaiten vastaavia työpaikkaehdotuksia ja voivat hakea kaikkia itseään kiinnostavia työ- ja harjoittelu-, opinnäytetyö- ja projektimahdollisuuksia. Työnantaja näkee opiskelijan hakiessa paikkaa opiskelijan profiiliinsa tallentamat tiedot, osaamisen ja kiinnostuksen kohteet.

Projektit välilehdellä on mahdollista julkaista uusia projektialoitteita ja etsiä niille tekijöitä sekä yhteistyökumppaneita.

Tiitus -sovellus tarjoaa opiskelijoille ja työnantajille alustan koko rekrytointiprosessia varten. Tiituksen kautta hoituu sekä hakemus työpaikkaan että viestintä työnantajan ja hakijan välillä.

Tiituksen käyttö on opiskelijalle, alumnille ja yrityksille maksutonta!

Löydät ohjeita ja vinkkejä Tiitus palvelun käyttöön Tiituksen youtube kanavalta ja Tiitus Wikistä (FAQ).

Tuudo logo.png

Työpaikkamahdollisuudet opiskelijalle Tuudossa

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on käytössä opiskeluarkea helpottava Tuudo -sovellus, jossa on erillinen työ- ja harjoittelu -osio, jonne työnantajat voivat ilmoittaa opiskelijoille sopivista työ- ja harjoittelumahdollisuuksista. Opiskelija voi muokata Tuudoon oman työnhakuprofiilin, joka mahdollistaa itselle parhaiten sopivien tehtävien löytämisen.

Huom! Työpaikkojen julkaiseminen Tuudoon on työnantajalle maksullista, joten Tuudon työpaikkatarjonta ei välttämättä ole niin laajaa kuin Tiituksessa.

Lue lisää Tuudosta.

Vinkkejä työnhakuun ja urasuunnitteluun

Mistä etsiä töitä?

Tiitus & Kajaanin ammattikorkeakoulun työpaikkatori

Lataa puhelimeesi Tiitus -sovellus, liity Kajaanin ammattikorkeakoulun toimialueelle ja luo oma profiili, niin pääset käsiksi yritysten julkaisemiin opiskelijoille sopiviin työ- ja harjoittelupaikka sekä projekti- ja opinnäytetyömahdollisuuksiin. Tiitukseen julkaistut paikat löytyvät kootusti myös Kajaanin ammattikorkeakoulun työpaikkatorilta.

Panosta hyvän ja kattavan profiilin rakentamiseen, sillä myös työnantajilla on mahdollisuus etsiä palvelussa Haavi -toiminnon kautta itseään kiinnostavia osaajia!

Jobiili

Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikkoja julkaistaan ja varataan Jobiili -palvelussa.

Te-palvelut

Kaikki TE-palveluiden kautta julkaistut työpaikat löytyvät Työmarkkinatorilta. Osa TE-palveluiden julkaisemista paikoista löytyy myös Tiituksesta, kun suodata näkyviin TE-palveluiden paikat.

Kuntarekry

Kuntien ja julkisen sektorin työpaikat julkaistaan kuntarekry -palvelussa. Myös kaikki KAMKissa avautuvat uudet työpaikat julkaistaan kuntarekryssä!

Games Jobs Finland

Pelialan avoimia työpaikkoja kannattaa katsella Games Jobs Finland -sivulta.

Duunitori

Duunitori kokoaa yhteen useassa eri palvelussa julkaistuja työmahdollisuuksia yhteen. Löydät duunitorista myös paljon muuta hyödyllistä sisältöä työnhaun tueksi esim. palkat, vinkkejä ja ohjeita urasuunnitteluun sekä työnhakemiseen.

Duunitorissa on myös erillinen Kesätyö -osio!

Piilotyöpaikat ja verkostoituminen

Älä unohda piilotyöpaikkoja!

Voit lähestyä kiinnostavia yrityksiä ja organisaatioita myös suoraan avoimella hakemuksella tai verkostoitumalla oman alan ihmisiin esim. Linkedinin välityksellä.

Nykyisin vain neljäsosa työllistyy vastaamalla työpaikkailmoitukseen ja suurin osa työpaikoista löytyy ns. piilotyöpaikkojen kautta.  Verkostoituminen on hyvä tapa löytää piilotyöpaikkoja. Ammatillinen verkostoituminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana. Hyviä verkostoitumiskanavia ovat messut, seminaarit, verkostoitumis-iltatapahtumat ja erilaiset sosiaalisen median alustat kuten Linkedin.

Laatu korvaa määrän - eniten hyötyä saat, kun hankit oman uran kannalta laadukkaita kontakteja. Samalla kun haet itse apua työllistymiseen verkostoista, ole myös valmis auttamaan muita: Jaa tietoa ja esittele ihmisiä toisilleen.

Visit KAMK

KAMKissa järjestetään syksyisin Visit KAMK tapahtuma, joka on yhdistelmä Kajaanin Ammattikorkeakoulun avoimia ovia, koulutusesittelyitä sekä ura ja rekry -messuja. Ura ja rekry -messuilla sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua ja verkostoitua alueen työnantajien kanssa, sekä saada vinkkejä omaan urasuunnittelun ja työllistymisen tueksi. Tule mukaan kuulolle, ota rohkeasti yhteyttä työelämän edustajiin ja kysy heiltä mieltäsi askarruttavista asioista!

Töihin tai harjoitteluun ulkomaille?

Harjoittelu tai osa opinnoista ulkomailla?

Voit hankkia kansainvälistä kokemusta suorittamalla harjoittelun tai osan opinnoistasi ulkomailla!
Lue lisää KV-palveluiden sivuilta!

Työpaikka ulkomailta?

Lue lisää työmahdollisuuksista ulkomailla TE-palveluiden Eures-Suomi -sivuilta sekä etsi ja hae töitä Eures-portaalista.

Uravalmennus

Työelämään.fi

Lue vinkkejä työnhakuun, hyvään työsopimukseen, työlainsäädäntöön ym. liittyen Työelämään.fi -sivustolta.

Optimum uravalmennus

Optimum -hanke tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia urapalveluita maksutottomasti pohjoissuomalaisille korkeakoulutetuille sekä työnantajille. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumiin: https://www.optimumweb.fi/fi/

Urasuunnittelu

Urasuunnittelun lähtökohtana olet sinä ja sinun tulevaisuudentoiveesi. Urasuunnittelu on tietoista ja tavoitteellista toimintaa ja se on koko opiskelun ja työelämän ajan kestävä prosessi. Tärkeää urasuunnittelussa on oma asenne.

Työnhaun lähtökohtana on hyvä itsetuntemus. Itsetuntemus on itsensä tuntemista, arvioimista ja kuvailemista realistisesti. On tärkeää tietää, minkälaista osaamista itsellä on ja millaista osaamista voi tarjota työnantajille. Itsetuntemuksen lisäksi sinun on tunnettava työmarkkinat ja oman alan työllisyystilanne, mitä mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja sinulla on. Tutki, mieti, pohdi ja ota selvää sekä laadi konkreettinen toteuttamissuunnitelma, miten toteutat suunnitelman ja pääset päämäärääsi.

Lue vinkit urasuunnitteluun Aarresaaren sivuilta.

Kurkista myös töissä.fi sivustolta, millaisia mahdollisuuksia koulutuksesi sinulle tarjoaa!

Pääset urasuunnittelussasi hyvään alkuun Tiituksen kautta. Lataa puhelimeesi Tiitus -sovellus, liity Kajaanin ammattikorkeakoulun toimialueeseen ja aloita oman profiilin luominen jo heti opiskelujen alussa!

Yrittäjyys

Yritystoiminnan aloittaminen on yksi vaihtoehto työllistymiseen. Yritystoiminnan voi aloittaa myös opiskelun ohella sivutoimisesti kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjänä voit tehdä ja laskuttaa töitä itsenäisesti ilman oman yrityksen perustamista ja byrokratiaa. Kevytyrittäjyyteen on olemassa erilaisia valmiita palveluita, joiden kautta mm. laskutus ja veroasiat hoituvat helposti.

Voit saada apua ja vinkkejä yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen mm. Business Kainuu sivuilta ja erilaisten yritysvalmennusten kautta. Myös KAMKissa on usein meneillään hankkeita yrittäjyyden tukemiseen liittyen.

Alumnien uratarinat

KAMKista jo valmistuneiden opiskelijoiden eli alumnien uratarinat voivat auttaa hahmottamaan omia uramahdollisuuksia.

Tutustu KAMKin alumnien kirjoittamiin uratarinoihin alumnitoiminnan verkkosivuilla ja kysele rohkeasti KAMKissa vierailevilta alumneilta ja työelämän edustajilta vinkkejä työllistymiseen ja urasuunnitteluun!

Tule myös valmistuttuasi mukaan alumnitoimintaan ja auta uusia opiskelijoita opinnoissa, urasuunnittelussa ja verkostoitumisessa!

Ammattiliitot

Ammattiliitot tarjoavat jäsenilleen apua ja tukea työelämän kysymyksissä ja ristiriitatilanteissa. Ammattiliitto tuntee alansa työehtosopimuksen sisällön.

Liitto tarjoaa jäsenilleen mm. palkkaneuvottelu-, edunvalvonta- ja oikeusapua sekä työttömyysturvaa työttömyyskassan avulla. Liiton jäsenyyteen voi lisäksi kuulua erilaisia jäsenetuja vapaa-ajaneduista vakuutusetuihin sekä koulutus- ja verkostoitumismahdollisuuksiin. 

Liiton jäseneksi voi usein liittyä jo opintojen aikana. Opiskelijoille jäsenyys on yleensä edullisempaa tai täysin ilmaista. 
Opiskelijan jäsenedut voi vaihdella työssäkäyvien jäsenten etuihin nähden. 

 

Lue lisää alasi ammattiliitoista:

Akavan Erityisalat
Liiketalous, matkailu-, sosiaali- ja liikunta-ala

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry
Sosiaali- ja terveysala

Ammattiliitto Pro
Finanssi-, teollisuus- ja palveluala, ICT- ja viestintäala

Game Makers of Finland
Peliala

Insinööriliitto
Insinööriopiskelijat, tekniikan ala

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty
Sihteeri-, hallinto-, asiantuntija-, ICT-, nuoriso- ja järjestötyö, sosiaali- ja terveysala, kirjastoala, kasvatus ja koulutus

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Valtion, kunnan, kuntayhtymän ja seurakunnan työntekijät sekä järjestöjen, yleishyödyllisten yhteisöjen ja julkisen sektorin toimialat 

Myynnin & Markkinoinnin Ammattilaiset MMA

Palvelualojen ammattiliitto PAM
Yksityiset palvelualat

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry
Rakennusala

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SUPER
Sosiaali- ja terveysala

Talentia
Sosiaaliala 

Tehy
Sosiaali- ja terveysala, varhaiskasvatus ja kuntousala

Terveydenhoitajaliitto

Toimihenkilöliitto ERTO
Yksityisen sektorin asiantuntijat ja ammattilaiset, logistiikka-, markkinointiviestintä-, digimedia-, sosiaali- ja terveysala sekä taloushallinnon, tietotekniikan, liikunnan, kulttuurin ja vapaa-ajan ammattilaiset

Tradenomiliitto

Työterveyshoitajat
Sosiaali- ja terveysala

Palkka

Palkka määrittyy yleensä työehtosopimuksen ja työtehtävien vaativuuden mukaisesti. Myös yrityksen palkitsemispolitiikka voi vaikuttaa palkkaan.

Työehtosopimus määrittelee työntekijälle maksettavan vähimmäispalkan ja muut työsuhteen vähimmäisehdot. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia työehtosopimusta paremmasta palkasta ja työsuhteen eduista.

Tutustu alasi palkkoihin esimerkiksi Oikotien palkkavertailussa.

Oikeudet ja velvollisuudet työelämässä

Työelämän lainsäädännön näkökulmasta työntekijällä on oikeus tulla kohdatuksi tasapuolisena työyhteisön jäsenenä sekä saada työtehtävistä työehtosopimuksen mukainen palkka. Työntekijällä on myös oikeus saada laadukas ja riittävä perehdytys työtehtäviin.

Työntekijän velvollisuus on suorittaa työsopimuksessa määritellyt työtehtävät huolellisesti noudattaen työnjohdon ohjeistusta.

Työhakemus, CV ja portfolio

Työhakemus

Työpaikkahakemuksella tavoittelet kutsua työpaikkahaastatteluun. Hakemuksella vakuutat työnantajan siitä, että sinulla on osaamista, mitä työtehtävässä tarvitaan.

Jos pystyt käyttämään samaa hakemusta usean työn hakemiseen, niin se on huono! Hyvä hakemus vastaa aina työnantajan jättämään työpaikkailmoitukseen ja toimitetaan työnantajan toivomalla tavalla ja toivomassa muodossa (sähköposti, rekrytointisivusto/-sovellus, pdf., video, jne.).

Lue tarkasti työpaikkailmoitus ja pyri vastaamaan työhakemuksellasi työpaikkailmoituksessa mainittuhin osaamisvaatimuksiin. 

Vinkkejä esimerkiksi hyvän videohakemuksen tekoon löydät Duunitorin sivuilta. 

CV ja Ansioluettelo

Ansioluettelo tai CV liitetään usein työpaikkahakemuksen liitteeksi. Ansioluettelossa kuvaat koulutustasi, kokemustasi, osaamistasi ja urasuunnitelmiasi. Ansioluettelo ja työhakemus täydentävät toisiaan.

Opintojaksojen ja -kurssien kuvauksista voit löytää vinkkejä oman osaamisen sanoittamiseen.

Portfolio

Portfoliolla tuot konkreettisesti esiin omaa ammatillista osaamistasi. Portfolion voit rakentaa eri tavoin ja eri aloilla on erilaiset suositukset ja vaatimukset portfoliolle. Portfolio voi olla niin paperinen kuin sähköinenkin.

Portfolion kasaaminen kannattaa aloittaa jo opiskeluaikana esimerkiksi kuvaamalla ja esittelemällä tekemiäsi opiskeluprojekteja. Voit aloittaa oman osaamisprofiilin rakentamisen Tiitus urapalvelussa.

Kun kaipaat neuvoa ja tukea urasuunnitteluun tai työhakemusten, CV:n ja portfolion laadintaan, niin tutustu ensin esim. Momentum ja Optimum hankkeiden tarjoamiin valmennuksiin ja sisältöihin.

Saat myös tarpeen tullen apua oman CV:n ja uraprofiilin rakentamiseen, palautetta omasta profiilista, ideoita ja vinkkejä profiilin sisältöön sekä työn hakemiseen kielten opettajilta, omalta tuutoropettajaltasi tai oman alan opinto-ohjaajalta.

Kysy lisää

Kajaanin Ammattikorkeakoulun urapalvelut: kaura@kamk.fi