Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / eSport Business – KAMK aloittaa uuden koulutuksen

eSport Business – KAMK aloittaa uuden koulutuksen

31.10.2017 9.01

Vahvasta pelialan osaamisestaan kansainvälisesti tunnettu Kajaanin ammattikorkeakoulu on edelläkävijä nyt myös elektronisen urheilun alalla. KAMKin liiketoiminta ja innovaatiot – osaamisalue aloittaa syksyllä 2018 englanninkielisen liiketalouden ammattikorkeakoulututkintoon (Bachelor of Business Administration) johtavan koulutuksen, jonka pääsuuntautumisena on eSports Business. ESports Business on tutkintoon johtavana koulutuksena ainutlaatuinen, sillä Suomessa ei ole vielä tarjolla muuta e-urheilun liiketoimintamahdollisuuksiin suuntautuvaa korkea-asteen koulutusta. 

”Koulutus on ns. next step täydentämään pelaajaurheilijan polkua yhdistäen liiketoimintaosaamisen ja toimialaosaamisen”, kertoo koulutuspäällikkö Hannele Siipola.
Kajaanin ammattikorkeakoulun tavoitteena on tuottaa jatkossa uuden tutkintokoulutuksen avulla e-urheilun liiketoiminnan ammattilaisia ja alueelle uutta liiketoimintaa. KAMK haluaa tukea elektronisen urheilun ja pelialan kehitystä sekä koulutusta Kainuussa.

”Esports on erilainen ja nopeasti kasvava markkinaympäristö, jota tutkitaan jatkuvasti laaja-alaisesti. Uuden esports ympäristön jatkuvan kehityksen myötä kysyntä alan asiantuntijoihin kasvaa. Uuden eSports BBA-koulutuksen myötä pyrimme vastaamaan tähän kasvavaan kysyntään ja tuottamaan uusia alan asiantuntijoita”, projektipäällikkö Janus Pitkänen.
Suunnitelmissa on tehdä koulutuksesta moduulityyppinen, jolloin myös muiden Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutusten ja muiden korkeakoulujen opiskelijat Suomesta ja ulkomailta voivat valita opintokokonaisuuksia koulutuksesta.  Haku syksyllä 2018 alkavaan eSports Business koulutukseen alkaa tammikuussa 2018.

Lisätietoja eSports Business –koulutuksesta: https://applykamk.fi/esportsbusiness 

Lisätietoja:
Janus Pitkänen, Projektipäällikkö, eSports Business
p. 044 715 7058
Hannele Siipola, Koulutuspäällikkö, liiketalous
p. 044 7101 120
Eija Heikkinen, johtaja, koulutuspalvelut
p. 044 7101 202

sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@kamk.fi


Elektroninen urheilu eli e-urheilu/eSports on kilpailullista videopelaamista. Tavallisesti e-urheilu –pelit jakautuvat useaan alalajiin, joita ovat: RTS (eng. real-time strategy, reaaliaikaiset strategiapelit), FPS (eng.FPS first person shooter, ensimmäisen persoonan ammuntapelit), MOBA (eng. Multiplayer Online Battle Arena) –pelit, taistelupelit, urheilupelit ja tanssipelit.