Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Ystäväperhetoiminta käynnistyy jälleen

Ystäväperhetoiminta käynnistyy jälleen

20.1.2020 13.45

Kajaanin ammattikorkeakoululla käynnistyy jälleen ystäväperhetoiminta, jossa etsitään kansainvälistymisestä kiinnostuneita kainuulaisia perheitä tai henkilöitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille. Opiskelijat tulevat eri puolilta maailmaa ja opiskelevat KAMKin englanninkielisissä koulutuksissa. Kymmenen toimintavuoden aikana kokemusta ystäväperhetoiminnasta on jo kartuttanut reilut 70 perhettä ja yli 100 opiskelijaa. 

Ystäväperheenä toimiminen tarjoaa perheille mahdollisuuden tutustua erilaisiin kieliin ja kulttuureihin sekä uusien, kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimiseen. Vastaavasti kansainväliselle opiskelijalle ystäväperhetoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaisen perheen arkeen ja kulttuuriin sekä edesauttaa suomen kielen oppimista. Tärkeintä ystäväperhetoiminnasta kiinnostuneille perheille on valmius ottaa kansainvälinen opiskelija osaksi arkipäivän askareita opiskelijamaailman ulkopuolella. 

Yhteistä tekemistä ystäväopiskelijan kanssa voi suunnitella vapaasti yhteisten kiinnostusten kohteiden perusteella. ”Opiskelijat kaipaavat kontaktia tavalliseen suomalaiseen arkielämään, koska heillä ei opintojensa aikana tähän välttämättä muuten tarjoudu mahdollisuuksia. Suomalaiseen kulttuuriin tutustuttaminen voi tapahtua vaikkapa ulkona liikkumisen esim. pilkkimisen, marjastamisen tai eri maiden ruokakulttuuriin tutustumisen kautta. Monet meille arkiset ja yksinkertaiset asiat voivat tuntua ulkomaalaisista eksoottisilta ja antavat unohtumattomia elämyksiä kansainväliselle opiskelijalle” kertoo Kajaanin ammattikorkeakoulun englanninkielisten koulutusten koulutusvastaava Kirsi Sievers. 

Haku ystäväperhetoimintaan on avoinna jatkuvasti. Perheille ja opiskelijoille järjestetään ensimmäinen yhteinen erikseen Kajaanin ammattikorkeakoululla. Tapaamisen jälkeen ystäväperhe ja opiskelija voivat yhdessä sopia tapaamisten määrän, ajankohdat ja sisällön. 
Lisätietoja ja hakulomakkeen ystäväperhetoiminnasta saa Kajaanin ammattikorkeakoulusta, Linda Khan, linda.khan@kamk.fi, puh. 044 7101 117 ja nettisivuilta: kamk.fi/fi/Opiskelijalle/Kansainvalisyys/Ystavaperhetoiminta


Lisätietoja:
Kajaanin ammattikorkeakoulu
Projektityöntekijä, Linda Khan
p. 044 7101 117
linda.khan@kamk.fi