Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Valmistumisen juhlaa

Valmistumisen juhlaa

AGA_18546_palkitut_AMKn valmistujaiset_1812.jpgValmistujaisissa palkitut Olli Kähkönen ja Juska Kellokumpu.
20.12.2018 14.30

Kajaanin ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlassa torstaina 20.12.2018 valmistui yhteensä 123 eri alojen opiskelijaa. Juhlapuhujaksi saapui Demola Global Oy:n toimitusjohtaja Ville Kairamo. Valmistuvan puheenvuoron piti sairaanhoitajaksi (AMK) valmistunut Satu Lämsä. Valmistujaisjuhlassa palkittiin kaksi opinnäytetyötä. Juhlien ohjelmassa oli musiikkiesitys sekä Kajaani Dancen tanssiesitys ”Nice to Meet You”.

Opinnäytetyöpalkinto 

Juhlassa palkittiin tietojenkäsittelyn tradenomi AMK Juska Kellokummun opinnäytetyö ”Pään mallintaminen eri tavoilla”. Juska Kellokumpu on opiskellut pelialalla Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja hänen opinnäytetyönsä käsittelee pelialalla tärkeää 3D-mallintamista ja tarkastelee eri menetelmiä ihmisen pään mallintamisessa. Lopputuloksena on kokonaisuus, jota voidaan jatkossa hyödyntää pelialan opetuksessa ja alan käsikirjana pelien kehittämisessä.  Opinnäytetyö tukee Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun strategiaa olla pelialan edelläkävijä. 

Kainuun Osuuspankkien stipendirahaston stipendi myönnettiin restonomi AMK Olli Kähköselle. Stipendi on myönnetty opiskelijalle, joka on osoittanut sisäistä yrittäjyyttä, kehittämishenkisyyttä ja kiinnostusta osuustoiminnalliseen yritystoimintaan, sekä on omalla innovatiivisuudellaan edistänyt kainuulaista elinkeinotoimintaa. 

Olli Kähkönen oli mukana ensimmäisessä NY-ryhmässä (Nuori Yrittäjyys), joka voitti korkea-asteen Suomen mestaruuden. The Great Escape niminen NY-start up osallistui myös Euroopan mestaruuskisoihin Suomen edustajana.  
Kähkönen toimii nykyisin Kajability Osuuskunnan toimitusjohtajana. Hän on ollut perustajana myös toisessa, teknologia-alan yrityksessä, laitteisto- ja ohjelmistokehitystä tekevässä Prodevium Oy:ssä.


Kajaanin ammattikorkeakoulusta on valmistunut vuodesta 1995 yhteensä 7149 opiskelijaa. Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi


Eija Heikkinen
johtaja (koulutuspalvelut)
p. 044 7101 202
eija.heikkinen@kamk.fi