Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Uutta teknologiaa kotikuntoutukseen palvelumuotoilun avulla Kainuuseen

Uutta teknologiaa kotikuntoutukseen palvelumuotoilun avulla Kainuuseen

4.9.2020 8.31

Vimpelinlaakson kampuksella alkaa uusi Tecnos -hanke, jossa etsitään uusia, digitalisaatiota ja etäteknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja kotiin vietävien kuntoutuspalveluiden seuraamiseen, tukemiseen sekä arviointiin palvelumuotoilun menetelmiä hyödyntäen. Hankkeessa kartoitetaan myös uusia palvelukonseptimahdollisuuksia Kainuun harvaan asutun maaseudun asiakkaiden kotona toteutettaviin kuntoutuspalveluihin. Hankkeessa ovat mukana Kajaanin ammattikorkeakoulu, Kainuun ammattiopisto sekä Kainuun sote.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa uskotaan, että uudet teknologiset ratkaisut mahdollistavat uusien kuntoutuspalveluiden toimintamallien sekä palvelukonseptien kehittämisen. Hankkeessa osallistetaan kuntoutuspalveluiden asiakkaita yhteiskehittämään kotikuntoutuksen palvelukonsepteja aina suunnittelusta lopulliseen toteutukseen ja arviointiin saakka. Hankkeen toivotaan monipuolistavan sekä parantavan maaseudun kuntoutuspalvelumahdollisuuksia.

Tecnos-hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama. Hankkeessa ovat mukana Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy, Kainuun ammattiopisto ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntoyhtymä. 1.9.2020-31.5.2022 toteutettavan hankkeen kokonaisbudjetti on 340 000 €.

Tecnos-hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama. Hankkeessa ovat mukana Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy, Kainuun ammattiopisto ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntoyhtymä.
Lisätietoja
Jukka Seppänen, Projektipäällikkö (KAMK)
044 7101032, jukka.seppanen(@)kamk.fi

Annu Heikkinen, Suunnittelija (Kainuun sote)
040 6719033, annu.heikkinen(@)kainuu.fi