Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Uutta DC-ja Älykkäät järjestelmät - labraan

Uutta DC-ja Älykkäät järjestelmät - labraan

18.9.2017 16.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun Älykkäät järjestelmät- ja DC-labraan on asennettu Bittium SafeMove- tietoturva-alusta. Samalla henkilökunta on kouluttautunut ohjelmien serverisoftien käyttöön. Tietoturvaserverisofta on asennettu omaan KajakC-laboratorioon ja itse ohjelmisto Älykkäät järjestelmät –laboratorion käyttöön.

”Järjestelmän asennus on meidän kannalta erittäin tärkeä ja hyödyllinen asia. Nyt voimme järjestää käytännössä tietoturvakoulutusta, jossa opiskelija näkee koko ketjun päätelaitteelta (kännykkä, tabletti, PC) aina pilvipalveluun saakka”, kertoo opettaja Eero Huusko. Tämä parantaa opiskelijoiden valmiuksia erikoistua tietoturvaosaamista vaativalle alalle.

KAMK on tällä hetkellä aina ammattikorkeakoulu, jonka kanssa Bittium tekee yhteistyötä tietoturvakoulutusten saralla. Tämän lisäksi Bittium tekee yhteistyötä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa koulutuksen kehittämiseksi sekä tarjoaa mm. harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille. KAMKin tekniikan opiskelijoista useat ovat tehneet mm. opinnäytetyönsä Bittiumin toimeksiannosta. KAMKin ja Bittiumin suunnittelmissa on myös yhteistyö ihmisen biometriset mittauksien parissa.

Bittium on oululainen yritys, joka tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja puolustus-, turvallisuus- ja muille viranomaismarkkinoille, IoT- markkinoille (Internet of Things) sekä teollisuuden käyttöön. Yksi Bittiumin toimipisteitä sijaitsee Kajaanissa. Bittiumin tietoturvaratkaisuja käyttävät mm. Puolustusvoimat.