Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Uusia ideoita ja näkemyksiä kärkiyritysten liiketoiminnan kehittämiseksi

Uusia ideoita ja näkemyksiä kärkiyritysten liiketoiminnan kehittämiseksi

PB070916.jpgOpiskelijat Rollockin väki yhdessä kehittämistyössä.
28.11.2019 15.30

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) vauhdittaa Kainuun alueen kärkiyritysten kokeilukulttuuria yhdistämällä opiskelijoita ja yritysten henkilöstöä yhteisiin projekteihin. Näissä projekteissa mm. pohditaan uusia näkökulmia ja ajatuksia tulevaisuuteen liittyen. Kyse on Demola-mallista.

Tänä syksynä KAMKissa on jo järjestetty useita tapaamisia yritysten kanssa. Yhtenä yrityksenä mukana on kuluntahallintaratkaisuja tarjoava yritys Rollock. ”Yrityksellämme on hallussa hyvin lukot, avaimet ja niiden hallinnointi, mutta lähdimme Demola-toiminnan kautta hakemaan uusia ideoita ja näkökantoja oman liiketoiminnan kehittämiseksi”, kertoo Rollock Oy:n operatiivinen johtaja Petteri Karjalainen.

Petteri Karjalainen on kokenut Demola-toiminnan erittäin mielenkiintoiseksi. ”Usein omaa alaa katsoo jo liian sisältäpäin, ulkopuolisin silmin asiat näyttävät ihan erilaisilta ja syntyy paljon uusia näkökulmia”, kertoo hän. Rollockin Demola-tapaamisia on vielä useampi jäljellä ja he odottavat innolla lopputulosta, joka opiskelijoiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä syntyy. 

Rollock tekee yhteistyötä KAMKin kanssa useiden aihioiden parissa. Myös Demola-toiminnasta he saivat tietää tätä kautta. 
”Kajaanin ammattikorkeakoulu on meille tärkeä yhteistyökumppani. Tätä kautta olemme saaneet hankeyhteistyötä, opinnäytetyön tekijöitä, harjoittelijoita ja jopa työvoimaa”, kertoo Karjalainen.
 
Kajaanin ammattikorkeakoulu on vahvasti mukana kehittämässä alueen toimintaa

”KAMK on aluekehityksen keskiössä ja haluamme erityistesti palvella tämän alueen työelämää”, toteaa koulutusjohtaja Kimmo Nikkanen.  Projektit, joissa opiskelijat ovat mukana tuovat yhteen eri ikäpolvia ja antavat erilaista näkemystä kehittämiseen ja toimintaan. Haluamme varmistaa, että valmistuneiden opiskelijoiden osaamista jää tänne meidän alueellemme. ”Kiinnitämme opiskelijoitamme työelämään jo opintojen varhaisessa vaiheessa ja mahdollistamme käytännön oppimisen”, kertoo Nikkanen.

Maailmanlaajuisesti Demola toteuttaa vuosittain satoja projekteja lähes tuhannen yhteistyökumppanin kanssa. Demolassa korkeakouluopiskelijoista muodostettu monialainen tiimi ja 1–3 kumppaniorganisaation edustajaa työskentelevät yhteisessä projektissa noin kaksi kuukautta. Projektien aiheet ja tavoitteet lähtevät organisaatioiden omista tarpeista. 

Demolan yhteiskehittämisen mallia käyttävät organisaatiot, jotka haluavat innostaa henkilöstöä uudenlaiseen ajatteluun, vahvistaa omaa kokeilukulttuuriaan ja tunnistaa kehittämis- ja investointikohteita.

 

Lisätietoja:
Kimmo Nikkanen, koulutusjohtaja
p. 044 7101 409
kimmo.nikkanen@kamk.fi