Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Uusi e-portaali matkailualan työssäoppimiseen

Uusi e-portaali matkailualan työssäoppimiseen

29.8.2017 14.45

 

Uusi oppimisportaali matkailualan työssäoppimiseen on julkaistu osoitteessa trainingfortourism.eu.


E-portaali on toteutettu osana Tourism Training the Trainers (TTRAIN) -hanketta. Projektissa luotiin ja testattiin uusi oppimismalli matkailualan työssäoppimiseen. Kurssimuotoinen opetussuunnitelma antaa matkailualalla ohjaavissa tehtävissä tai tiimiesimiehenä toimiville tarvittavia työkaluja oman henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. 

Kurssin opetussuunnitelma on sovellettavissa ja räätälöitävissä erilaisiin tarpeisiin. Sen pohjalta on KAMKissa myös kehitetty matkailualan yrityksille suunnattu kurssipaketti, joka on nyt tarjolla AIKOPA:n kautta. 

Kurssipakettia pilotoitiin hankkeen aikana Break Sokos Hotel Vuokatin tiimin kanssa. Koulutukseen osallistui Vuokatin hotellin eri toiminnoista vastaavia päälliköitä ja tiimiesimiehiä. Kurssin sisältö oli räätälöity juuri tämän työyhteisön tarpeisiin palvelujen kehittämisessä. Kurssista saatu palaute oli innostunutta, sillä asiantuntevat opettajat ja hyvät keskustelut saivat aikaan uusia ideoita omaan toimintaan.

E-portaali ja hankkeessa luodut oppimismateriaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. E-portaalin materiaali on englanniksi ja opetussuunnitelma myös suomeksi.

TTRAIN on kaksivuotinen Euroopan komission Erasmus+ ohjelman rahoittama projekti, joka päättyy elokuun 2017 lopussa. Projektin muut partnerit KAMKin lisäksi ovat Bifröst University (Islanti), BEST Institut für berufsbezogene Weiterbildung und Personaltraining (Itävalta), CESIE European Centre of Studies and Initiatives (Italia) sekä Icelandic Travel Industry Association. 

Lisätietoja hankkeesta: Kaisa Merilahti, projektipäällikkö, kaisa.merilahti(a)kamk.fi 044-7101229
Lisätietoja yrityksille tarjolla olevasta TTRAIN-koulutuksesta: Hannu Tikkanen, suunnittelija, hannu.tikkanen(a)aikopa.fi, 044-7101631