Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Syksyn yhteishaku päättyi – KAMKin suosituin hakukohde oli liikunnanohjaajakoulutus

Syksyn yhteishaku päättyi – KAMKin suosituin hakukohde oli liikunnanohjaajakoulutus

15.9.2022 13.11

Korkeakoulujen valtakunnallisen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 14.9.2022. Kajaanin ammattikorkeakoulussa oli syksyn haussa tarjolla yhteensä 80 aloituspaikkaa. Haussa oleviin koulutuksiin haki yhteensä 145 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli 410. 
 
Syksyn haussa eniten hakijoita keräsi liikunnanohjaajakoulutus. Kaikkiaan koulutukseen hakijoita oli 204 ja ensisijaisia hakijoita oli 81.
 
Hakijamäärät laskivat edelliseen vuoteen verrattuna, mutta laskua selittää pienempi hakukohteiden ja aloituspaikkojen määrä. Viime vuonna aloituspaikkoja oli 170 ja haussa oli myös englanninkielinen koulutus, joka keräsivät paljon hakijoita sekä Suomesta ja ulkomailta.
 
”Tämän vuoden syksyn yhteishaku osoitti, että hakijaprofiilin muutos vaikuttaa selkeästi myös hakijamääriin. Olemme viime vuosina keränneet kasvavassa määrin kansainvälisiä hakijoita. Englanninkielisen hakukohteen puuttuminen tämän syksyn yhteishausta vaikutti laskevasti hakijamääriin ”toteaa rehtori Matti Sarén

Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 25.11. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 2.12. klo 15 mennessä. Opinnot alkavat tammikuussa 2023.

Lisätietoja:
Hakijapalvelut
hakijapalvelut(at)kamk.fi

rehtori 
Matti Sarén
p. 044 7101 600
matti.saren(at)kamk.fi