Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Suomalaisopiskelijoiden kehittämä peli pääsee satojen tuhansien nähtäväksi – onko tässä vuoden 2020 ”matopeli”?

Suomalaisopiskelijoiden kehittämä peli pääsee satojen tuhansien nähtäväksi – onko tässä vuoden 2020 ”matopeli”?

kamk_kuva_verkkoon.png
5.3.2020 8.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMK:in toisen vuosikurssin opiskelijat kehittivät täysin uuden pelin, joka nostettiin korkeakoulun yhteishakukampanjan keskiöön ja tulee näkymään Kampissa sekä Rautatientorilla. Koukuttavaa KAMKBALLia voi pelata osoitteessa kamkball.fi.

Pelialan koulutuksestaan tunnetussa Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMK:issa syntyi tammikuussa idea, joka on nyt jalostunut täysiveriseksi peliksi. Radical Red Games -pelitiimi voitti tuolloin Kajaanissa järjestetyn yön yli kestäneen hackathon-tapahtuman.

Tuloksena oli viikonloppuna julkaistu KAMKBALL, jossa pelaajat pääsevät kuljettamaan valkoista pallo ympäri pelialuetta väistellen punaisia palloja ja keräten pisteitä. Pelissä on kaikuja aikoinaan supersuosiota nauttineesta matopelistä.

”Jo ideointivaiheessa tajusimme, että pelistä pitää tehdä simppeli, ja matopeli onkin ollut yksi esikuva. Samaan aikaan halusimme siitä kuitenkin haasteellisemman, jotta se koukuttaisi mahdollisimman monet. Peli on kuitenkin selkeästi suunniteltu kaiken tasoisille pelaajille, ja sitä voi pelata niin tietokoneella kuin kännykänkin näytöllä”, kertoo Radical Red Gamesin tuottaja Jari Räisänen.

Radical Red Games muodostuu KAMK:in toisen vuoden opiskelijoista, ja siihen kuuluu Räisäsen lisäksi Antti Koponen ja Mikael Luukkonen. Lupaava pelikehittäjäkolmikko on innoissaan saadessaan pelinsä nyt isomman yleisön eteen KAMK:in innostuttua käyttämään sitä kevään yhteishaun markkinoinnissa.

”Tällä hetkellä on vähän hyvällä tavalla perhosia vatsassa. Aiempia pelejämme on pelannut korkeintaan sata ihmistä, ja nyt pelillä voi yhtäkkiä tulla pelaamaan tuhansia ihmisiä. Kyllä se lisää paineita, mutta tosi hyvällä mielellä julkaisemme pelin”, Räisänen toteaa.

KAMKBALL näkyy ja kuuluu

KAMKBALL tulee näkymään maaliskuun aikana näyttävästi muun muassa Helsingin Narinkkatorin ja rautatieaseman suurilla mainosnäytöillä. Myös KAMK:in rehtori Matti Sarén lupaa haastaa muiden ammattikorkeakoulujen rehtorit KAMKBALL-kisaan ja lisäksi KAMK:in sisällä tullaan seuramaan oppilaiden saamia pisteitä leikkimielisessä kilvassa.

”KAMKBALL sekä sen kehittäneet kolme nuorta virtuoosia osoittavat jälleen, kuinka laadukasta työtä opettajamme tekevät. KAMK on ylpeä ja iloinen voidessaan tarjota koko Suomelle koukuttavan pelielämyksen. Eikä peli ole niin helppo kuin ensin näyttää! Kokeilkaa vaikka”, Sarén nauraa.

KAMK:in pelialan koulutus on kansainvälisestikin tunnustettua ja Radical Red Gamesin tiimi kokee ammattikorkeakoulun ihanteellisena paikkana oppia pelialaa.

”Väliilä tulee absurdi olo, kun opettaja kehottaa oppitunnilla pelaamaan jotain peliä. Että voiko opiskelu olla näin siistiä. Kajaanissa on kaikki lähellä ja tämä on sellainen kiva pieni opiskelijakaupunki, jossa on helppo keskittyä olennaiseen”, Räisänen toteaa.

KAMKBALL on pelattavissa osoitteessa kamkball.fi