Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Rakennus-ja yhdyskuntatekniikan monimuotokoulutus vetonaula KAMKin syksyn yhteishaussa

Rakennus-ja yhdyskuntatekniikan monimuotokoulutus vetonaula KAMKin syksyn yhteishaussa

21.9.2017 13.36

Korkeakoulujen valtakunnallisen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 20.9.2017. Kajaanin ammattikorkeakouluun haki 286 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli yli 500. 


Tänä syksynä haussa ollut rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin monimuotokoulutus keräsi ensisijaisia hakijoita yli seitsemän kertaisen määrän aloituspaikoihin verrattuna. Ensisijaisia hakijoita rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutukseen oli tänä vuonna yli 140 ja kaikkiaan koulutukseen haki 159 hakijaa. Suosiota selittää se, että tammikuussa alkava koulutus järjestetään siten, että suuren osan opetuksesta voi seurata internetin välityksellä luokkahuoneessa Raahessa tai omalta tietokoneelta haluamastaan paikasta.


” Olemme käyneet yhteistyökeskusteluja Raahen suuntaan tiiviisti tämän vuoden aikana, vahvassa roolissa koulutuksen tarveselvityksen ja markkinoinnin osalta on ollut Brahen koulutuskuntayhtymä, alueen elinkeinoelämä, Raahen kaupunki ja lähikunnat, unohtamatta kauppakamaria. Alueella on selkeästi patoutunutta korkeakoulutuksen tarvetta ja tulos on tässä, saattaa olla, että vetovoimaisin amk-insinöörikoulutus koko vuonna 2017 Suomessa. Tulevaisuudessa suunnitelmissamme on laajentaa koulutusyhteistyötä myös muille aloille, eikä nyt tammikuussa aloitettava insinöörikoulutus jää ainoaksi”, kertoo koulutuspäällikkö Jari Kähkönen (kone-ja kaivostekniikka –osaamisalue). 


Kajaanin ammattikorkeakoulussa amk-tutkintoon johtavissa monimuotokoulutuksissa oli syksyn haussa tarjolla yhteensä 80 aloituspaikkaa insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. 


Valtakunnallisesti syksyn yhteishakuun osallistui yhteensä 27 991 hakijaa. Aloituspaikkoja syksyn haussa oli tarjolla noin 6400. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 24.11. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 8.12. klo 15 mennessä.

Lisätietoja: 
Rehtori Turo Kilpeläinen 
Puh. 044 7101 600, turo.kilpelainen(at)kamk.fi 


Kehitysjohtaja (koulutus) 
Heikkinen Eija
Puh. 044 7101 202 , eija.heikkinen(at)kamk.fi 


Hakijapalvelut 
puh. 044 7101 648, hakijapalvelut(at)kamk.fi