Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Pidäthän huolen jaksamisesta kotikonttorilla – Nyt se onnistuu Jumppakamun avulla

Pidäthän huolen jaksamisesta kotikonttorilla – Nyt se onnistuu Jumppakamun avulla

21.3.2020 9.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) tarjoaa kaikille kainuulaisille ilmaisen Jumppakamu -palvelun, jonka avulla kuka tahansa pystyy harrastamaan liikuntaa ajasta ja paikasta riippumatta. Ideana on tarjota hyvinvointia edistävää liikuntaa verkkopalvelun ja puhelimeen asennettavan sovelluksen kautta. Jumppakamun valikoimassa on tällä hetkellä mm. taukoliikuntaa, mutta tarjontaan tullaa lisäämään kevään mittaan esimerkiksi joogaa sekä kotitreenejä.


Liikuntasisällön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Kaukavesi, KAMKin liikunnanohjaajaopiskelijat sekä Älyllä Aktiiviseksi -korkeakoululiikunnan hanke. Jumppakamu-palvelulla pystyään turvaamaan muun muassa tauolla olevat korkeakoululiikunnan palvelut, jotta opiskelijat voivat pitää fyysisestä kunnostaan huolta, vaikka työskennellään etänä.

Jumppakamu on osa KAMKin Edukamu -palvelua. Näiden avulla voi suoritta Kajaanin AMK:n opintoja etänä, sekä pitää huolta omasta jaksamisestaan. KAMK tulee lisäämään palveluun uusia sisältöjä esimerkiksi digitaidoista. Näiden avulla sekä etätyöstä, että kodin tietotekniikasta voi ottaa enemmän irti.

”Nyt, jos koskaan on oikea hetki löytää välineitä etätyössä viihtymiseen ja osaamisen kehittämiseen. Olemme valmistelleen näitä välineitä jo noin vuoden. Haluamme tuoda palvelun tarjolle kaikille Kainuulaisille nopeassa tahdissa tukemaan etätyössä viihtymistä ja siinä tarvittavaa osaamista.” kertoo rehtori Matti Sarén.

KAMK tekee tiivistä yhteistyötä Kajaanin kaupungin kanssa ja Jumppakamussa on tarjolla kaupungin lanseeraamat Kaukaveden Kotojumpat. Kaupungin liikunnanohjaajat alkoivat tuottaa Kotojumppa-sarjaa poikkeustilanteen takia keskeytyneiden vesiliikunta- ja uintiryhmien tilalle. Yhteistyö otetaan ilolla vastaan myös kaupungin puolelta.

” Jumppakamu –sovellus on todella tervetullut lisä tässä tilanteessa parantamaan myös Kotojumppien saavutettavuutta. Viestinnän tavoitettavuus on pirstoutunutta ja harjoituksista tauolla olevan koululaisen tai vesijumppia odottavan iäkkäämmän liikkujan tavoittamiseen tarvitaan myös erilaiset työkalut. KAMK-yhteistyö on meille muutenkin luontevaa, koska olemme pääosin Kajaanin Ammattikorkeakoulusta valmistuneita liikunnanohjaajia ja opiskelijoita on Kaukavedessä uinninvalvonnassa sekä työharjoittelussa”, liikuntapalveluvastaava Jari Rajala toteaa.

Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen pitää KAMKin kanssa tehtävää yhteistyötä tärkeänä. ”Näinä haastavina aikoina tarvitsemme paljon yhteisöllisyyttä ja yhteisiä työkaluja, jotta voimme pitää kuntalaisista huolta. KAMK on tässä tärkeä kumppani ja suunnannäyttäjä.”

KAMK haluaa Jumppakamun kautta tehdä yhteistä hyvää ja sovellus on tällä hetkellä auki kaikille käyttäjille paikkakunnasta riippumatta. Myös Kainuun paikalliset liikuntatoimijat sekä muut korkeakoululiikuntatoimijat voivat tuottaa materiaalia Jumppakamuun halutessaan.
 
Tutustu palveluun osoitteessa jumppakamu.fi
 
 
Lisätietoja:
Rehtori Matti Sarén,
Kajaanin ammattikorkeakoulu
p. 044 7101 600
matti.saren@kamk.fi
 
Liikuntapalveluvastaava Jari Rajala 
Kajaanin kaupunki
p. 044 421 4108
jari.rajala@kajaani.fi