Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Osaamisesta elämänturvaa – LähiTapiola Kainuu-Koillismaa lahjoittaa 8O.OOO euroa Kajaanin Ammattikorkeakoululle

Osaamisesta elämänturvaa – LähiTapiola Kainuu-Koillismaa lahjoittaa 8O.OOO euroa Kajaanin Ammattikorkeakoululle

9.10.2018 10.48

Asiakkaidensa omistamana keskinäisenä elämänturvayhtiönä LähiTapiola kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän puolesta sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. LähiTapiola lahjoittaa 80.000 euroa Kajaanin Ammattikorkeakoululle. Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Kainuu-Koillismaan tavoite tukea paikallisesti alueen hyvinvointia, elinvoimaisuutta ja työllisyyttä. 

”Asiakkaiden omistamana, paikallisena yhtiönä sitoudumme alueen kehittämiseen ja olemme aidosti osa paikallista elinkeinoelämää. Haluamme auttaa turvaamaan jatkossakin laadukkaan koulutuksen Kainuussa ja varmistamaan koulutetun työvoiman saatavuus toiminta-alueellamme. Alueen toimijoiden yhteistyöllä voimme luoda hyvinvointia, työllisyyttä ja talouskasvua”, kertoo LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Ulla Sipilä

LähiTapiola Kainuu-Koillismaalla työskentelee 15 Kajaanin Ammattikorkeakoulusta valmistunutta työntekijää. Tiiviiseen yhteistyöhön pyritään myös harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden kautta.
”Lahjoitus on merkittävä tunnustus tekemällemme työlle osaajien ja osaamisen tuomiseen Kainuuseen”, kertoo rehtori Matti Sarén. ”Otamme lahjoituksen nöyrästi ja samalla ylpeänä vastaan. LähiTapiola on tärkeä ja hyvä kumppani ammattikorkeakoulullemme usealla tavalla”, Sarén toteaa. 

Kajaanin ammattikorkeakoulussa varainkeruutuottoja ohjataan opiskelijan yrittäjyysosaamisen kehittämiseen sekä yrittäjyyden tukemiseen alueella. Hankituilla varoilla kehitämme myös ura- ja rekrytointipolkua, kansainvälisiä koulutuksia sekä opetus- ja tutkimusinfrastruktuuria. 
”Tämä lahjoitus mahdollistaa kehittämistoimet ja avaukset, joita tarvitaan alueemme menestyksen takaamiseen ja uuden luomiseen”, Sarén jatkaa. 
Ammattikorkeakouluilla on mahdollisuus kerätä varoja toimintansa tukemiseen. 31.12.2018 mennessä tehtyjen lahjoitusten määrä moninkertaistuu, sillä valtio on varannut vastinrahoitusta suhteessa ammattikorkeakoulujen keräämään yksityiseen pääomaan. Kajaanin ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja jatkuu myös ensi vuonna.

Lahjoitukset ovat vastikkeettomia, mutta yli 10 000 euron lahjoitukset voi halutessaan kohdentaa tietylle koulutusalalle. Yli 850 euron lahjoitukset ovat lahjoittajalle verovähennyskelpoisia.

Lue lisää Kajaanin ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjasta http://www.kamk.fi/fi/KAMK/Lahjoitukset 


Lisätietoja:

Ulla Sipilä
toimitusjohtaja
LähiTapiola Kainuu-Koillismaa
p. 040 352 8425
ulla.sipila@lahitapiola.fi

Matti Sarén 
rehtori ja toimitusjohtaja 
Kajaanin ammattikorkeakoulu
p. 044 7101 600 
matti.saren@kamk.fi