Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Opiskelijavalintoihin muutoksia, mutta valinnat tehdään koronasta huolimatta

Opiskelijavalintoihin muutoksia, mutta valinnat tehdään koronasta huolimatta

17.3.2020 14.00

Ammattikorkeakoulut peruvat kevään ensimmäiseen yhteishakuun liittyvät valintakokeet, koska Suomi on päättänyt sulkea rajansa osana koronapandemian vastaisia toimia. Asiasta päätettiin tiistaina 17. maaliskuuta pidetyssä rehtorikokouksessa.
 
Poikkeustilan aikana kansainväliset opiskelijat eivät voisi osallistua valintakokeisin Suomessa. Matkustusrajoitukset ja karanteenit koskevat myös monia muita maita, joten kokeiden järjestäminen ei ole mahdollista Suomen ulkopuolellakaan.
 
Valintakokeiden sijaan ammattikorkeakoulut käyttävät todistusvalintaa ja valintatehtäviä valitessaan opiskelijoita vieraskieliseen koulutukseen.
 
Todistusvalinnassa huomioidaan ylioppilastutkinnolla ja  ammatillisella perustutkinnolla hakevat hakijat samaan tapaan kuin kevään toisessa yhteishaussa.
 
Valintatehtävän ja siihen mahdollisesti liitettävän verkkohaastattelun valmistelu jatkuu ammattikorkeakoulujen opintoasiainpäällikköverkostossa.
 
Kevään toinen yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa keskiviikkona 18. maaliskuuta. Yli puolet aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla. Jos kesäkuun alkuun ajoitettua AMK-valintakoetta ei pystytä järjestämään koronan vuoksi, ammattikorkeakoulut toteuttavat opiskelijavalinnan muilla keinoin.
Lisätietoja Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnoista, valintakokeista ja yhteishausta saat KAMK Hakijapalveluista hakijapalvelut@kamk.fi.


Lisätietoja 
Petri Lempinen
Toiminnanjohtaja
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
040 766 7805 
petri.lempinen@arene.fi