Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Ohjeita ja työelämän terveisiä insinööriopiskelijoille

Ohjeita ja työelämän terveisiä insinööriopiskelijoille

Kuva_Teemu Leinonen.jpg
21.2.2018 14.33

KAMKista valmistuneet insinöörit tuovat tuoreita työelämän terveisiä ja ohjeita tuleville osaajille ja vierailevat säännöllisesti kampuksellamme. Vuonna 2015 KAMKista valmistunut projekti-insinööri Teemu Leinonen kertoi rakennustekniikan opiskelijaryhmille YIT:n tarjoamista harjoittelu- ja kesätyömahdollisuuksista sekä valmistuneille rakennusinsinööreille tarjottavista työpaikoista. 

Teemu itse työskentelee tällä hetkellä Suomen suurimmalla, Pasilaan rakennettavalla Triplan rakennustyömaalla. Kohteessa rakennetaan samalle alueelle Pasilan uusi rautatieasema, kauppakeskus, toimistorakennus, asuinrakennus, pysäköintilaitos ja hotelli. Kesällä 2015 käynnistyneellä työmaalla on tähän mennessä työskennellyt 6000 ihmistä 60 eri maasta. Kohde valmistuu kesällä 2020. Kesäksi 2018 yksinomaan Triplan työmaalle rekrytoidaan noin 150 rakennusalan kesätyöntekijää. YIT rekrytoi koko konserniin noin 700 kesätyöntekijää.

Aktiivinen työnhakija saa helpommin töitä
Teemu painotti esityksessään, että työnhakuvaiheessa on oltava aktiivinen. Vaikka hakemuksen tekee nettisivuilla, on yritykseen ehdottomasti myös soitettava ja osoitettava siten oma kiinnostus työpaikkaa kohtaan. ”Positiivisen kuvan antaa, jos samalla kertoo, millaisia työuralla kehittymissuunnitelmia itsellä on”, kertoi Teemu. Hankkeet ovat yleensä vuosien mittaisia suunnittelusta valmistumiseen ja kehityskykyisen henkilön toiveet pyritään yrityksessä ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon. 

Kajaanin ammattikorkeakoulusta valmistuneet insinöörit ovat arvostettuja työelämän osaajia ja sijoittuvat hyvin työelämään. Haku ensi syksynä alkaviin koulutuksiimme käynnistyy 14.3.2018 ja kestää 28.3.2018 saakka. Opintoihin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi