Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtoriksi

Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtoriksi

Mattisaren.jpg
28.12.2017 10.00

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n (KAMK) hallitus on valinnut ammattikorkeakoulun uudeksi rehtori/toimitusjohtajaksi filosofian tohtori Matti Sarénin, 41, Kajaanista. Hän aloittaa tehtävässä ensi maaliskuun alusta Turo Kilpeläisen siirtyessä Lahden Ammattikorkeakoulun rehtori/toimitusjohtajaksi.

 

KAMK hallituksen puheenjohtaja Aki Räisänen pitää valintaa onnistuneena.

"Kartoitimme useampia osaajia ja saimme Kainuun kehittämiseen sitoutuneen, erinomaiset yritysyhteydet omaavan ammattilaisen, jolla on hyvät edellytykset jatkaa kehittämistä eteenpäin, kun talous on vakaa ja Turo Kilpeläisen johdolla KAMK on ollut jo useamman vuoden Suomen kärkeä", Räisänen kommentoi.

 

Matti Sarén on väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistossa laskennallisesta materiaalifysiikasta ja suorittanut eMBA tutkinnon Oulun yliopistoon. Hän on aiemmin työskennellyt Metso Automation Oy:ssä ja Bittium Biosignals Oy:ssa, sekä toiminut Oulun yliopiston yhteistyöstä vastaavana vararehtorina. Hän on myös perustanut useita teknologiaan keskittyviä yrityksiä.

 

 

Sarén on aktiivisesti rakentanut yhteistyötä oppilaitosten ja yrityskentän välillä sekä opiskelijalähtöistä yrittäjyys- ja verkostotoimintaa.

 

"Olen tyytyväisin mielin seurannut KAMKin hienoa ja pitkäjänteistä kehittämistä. Menestyminen perustuu osaavaan ja innostuneeseen henkilöstöön sekä motivoituneisiin opiskelijoihin. Tehtävänäni on tukea tätä kehitystä ja auttaa meitä kouluttamaan kipeästi tarvittuja tulevaisuuden osaajia. Meillä KAMKina on erittäin merkittävä ja vastuullinen rooli alueen vetovoiman kehittäjänä, ja olen iloinen päästessäni mukaan tähän työhön", sanoo Matti Sarén.

 

 

Lisätiedot:

 

Matti Sarén (KAMKin toimitusjohtaja/rehtori 1.3.2018 lähtien), 045 6014 566

KAMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aki Räisänen, 050 5948 501