Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Matkailualan koulutus ja yritykset tiiviimpään yhteistyöhön

Matkailualan koulutus ja yritykset tiiviimpään yhteistyöhön

19.9.2017 13.03

Erasmus+ hanke mahdollistaa matkailuelinkeinon kehittymisen Kuusamossa ja Kainuussa

Kuusamo ja Kainuu kehittävät matkailuelinkeinoa yhteistyössä Islannin ja Skotlannin koulutuksen järjestäjien ja yrittäjien kanssa. Mukana jokaisesta partnerimaasta ovat myös elinkeinon kehittämisyhtiöt, Kuusamosta Naturpolis Oy.

Tuotteistaminen on avainsana
Kainuun ammattiopisto Kuusamo, Naturpolis Oy ja Kajaanin ammattikorkeakoulu ovat mukana kuluvana syksynä käynnistyneessä Erasmus+ kehityshankkeessa (ADVENT, Adventure tourism in vocational education and training), jonka päätavoitteena on kehittää jokaisessa partnerimaassa, Islannissa, Skotlannissa ja Suomessa kolme opiskelijoiden ja yritysten työntekijöiden ajantasaista matkailualan osaamista lisäävää englanninkielistä koulutuskokonaisuutta. Kaikkien hankkeeseen osallistuvan maiden huolenaiheena on sesonkityöntekijöiden vähäinen paikkakuntatuntemus. Vaikka alueemme matkailualan yrittäjät ovat saaneet kiitosta erityisesti monipuolisesta talvituotetarjonnasta, tarvitaan myös näihin sisältöjen päivitystä. Erityisesti lumettoman kauden tarjontaan kaivataan trenditekijät huomioivaa tuotteistamista. Matkailualan asiakaspalvelija, olipa hän sitten hotellin vastaanotossa tai safarioppaana, on yksi tärkeimmistä tuotannontekijöistä. Hän mahdollistaa tietämyksellään ja tarinoillaan asiakkaan kokeman elämyksen syvyyden. 

Lähtölaukaus yhteistyölle 31.1.2018 Kuusamossa
Hankkeessa toteutettaville koulutuskokonaisuuksille tullaan luomaan pohja 31.1.2018 Kuusamossa järjestettävässä Matkailualan osaajat kohtaavat- seminaarissa. Tapahtuma kokoaa yhteen kolmen maan matkailualan osaajat ja koulutuksen järjestäjät. Seminaarin tavoitteena on selvittää matkailuelinkeinon kestävään menestykselliseen tulevaisuuteen tarvittavat taikasanat. Kutsut tapahtumaan postitetaan matkailualan toimijoille lähiaikoina.