Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Maksutonta valmennusta etätyön kehittämiseen Kainuun yrityksille

Maksutonta valmennusta etätyön kehittämiseen Kainuun yrityksille

9.8.2022 15.40

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) tarjoaa syksyn ja talven aikana kainuulaisyrityksille maksuttomia etätyöosaamisen tasoa kehittäviä valmennuksia. Valmennukset ovat jatkoa PIKA Kainuu -hankkeessa keväällä järjestetyille työpajoille, joissa yrityksistä kartoitettiin etätyön kehittämistarpeita. Valmennuspaketit (moduulit) on suunniteltu vastaamaan suoraan yritysten tarpeisiin.

Valmennuksilla vahvistetaan yrityksen henkilöstön etätyötaitoja ja digitaalista osaamista sekä tuetaan yrityksen johdon ja esihenkilöiden johtamistaitoja. Valmennuksissa saadaan käsitys siitä, miten teknologia tukee etätyöskentelyä sekä saadaan vinkkejä työhyvinvoinnin kehittämiseen etätyöskentelyssä. Yrityksen valmius rekrytoida työntekijä etätyöhön madaltuu. Valmennusten avulla tuetaan yrityskulttuurin muutosta ja yrityksen vetovoimaisuuden kasvamista.

PIKA -valmennuskokonaisuus sisältää valmennusta yritysten johdolle ja henkilöstölle. Kokonaisuus muodostuu yhteensä kahdeksasta (8) moduulista, joista kaksi toteutetaan webinaarisarjana: työhyvinvoinnin ja etäteknologian verkkoluentosarjat.

Syksyllä toteutetaan moduulit: Itsensä johtaminen, Onnistu verkkokokouksissa ja Viesti vaikuttavasti verkossa -moduulit sekä työhyvinvoinnin webinaarisarja. Näiden lisäksi järjestetään yksi vierailupäivä etätyötilaan Kainuussa. Kevään 2023 valmennuspaketit esitellään myöhemmin syksyllä.

Valmennuksia toteutetaan elo – maaliskuun välisenä aikana. Puolen vuoden kuluessa yritysten johdon ja henkilöstön on mahdollista syventää omaa osaamistaan sekä saada lisää uutta tietoa etätyön ja oman jaksamisen tueksi.

Valmennukset ovat yrityksille maksuttomia, yritysten panos on valmennuksiin käytetty aika. Yrityksistä valmennuksiin voi osallistua useampikin henkilö ja valmennusmoduulit kerryttävät yrityksille de minimis -tukea.

Elokuun valmennuksissa työhyvinvointia


Yrityksille maksuttomat valmennukset pyörähtävät käytiin elokuun 18. päivä työhyvinvoinnin Jaksa hyvin! -webinaarisarjalla. Webinaarisarja työhyvinvoinnin tueksi toteutetaan 18.8. – 24.11.2022. Kahdeksan etäluennon sarjassa saadaan tietoa mm. unen vaikutuksesta ja palautumisesta jaksamiseen, ravitsemuksesta, fyysisestä jaksamisesta, mielen hyvinvoinnista ja elämänkaaresta sekä työergonomiasta.

Jaksa hyvin -webinaarisarja toteutetaan yhteistyössä PIKA Kainuu – ja  KYTE -hankkeiden kanssa ja se on suunnattu näissä hankkeissa mukana oleville tai mukaan lähteville yrityksille henkilöstöineen. Ilmoittautuminen on auki KAMKin tapatumakalenterit nettisivun kautta.

Valmennusten verkkoesittelyinfo 17.8.


PIKA Kainuu -hanke järjestää valmennuskokonaisuuden esittelytilaisuuden verkossa ke 17.8. klo 13.00 alkaen. Tilaisuudessa avataan valmennuskokonaisuus sekä moduulien sisältöjä, ja kerrotaan toteutuksesta sekä siitä, kuinka hankkeeseen pääse mukaan. Ennakkoilmoittautuminen maksuttomaan verkkotilaisuuteen 14.8. mennessä KAMKin tapatumakalenterit nettisivun kautta tai suoraan ilmoittautumislomakkeella

Valmennukset toteutetaan ESR-rahoitteisessa PIKA Kainuu – Kestävä digitaalinen tulevaisuuden työ -hankkeessa. Hanke kestää elokuun 2023 loppuun saakka.

Lisätietoja: Päivi Dahl, lehtori, projektipäällikkö
Kajaanin ammattikorkeakoulu
p. 040 1448 127
sähköposti: paivi.dahl(@)kamk.fi

Hankesivusto

Keltainen PIKA-hankkeen pyöreä logo  ESR ja vipu logot.JPG
LIITE:   ESR ja Vipuvoimaa -logot. jpg ja eKainuu -logo.jpg