Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Liikunnanohjaajakoulutus suosituin hakukohde Kajaanin ammattikorkeakoulussa

Liikunnanohjaajakoulutus suosituin hakukohde Kajaanin ammattikorkeakoulussa

4.4.2019 13.15

Korkeakoulujen valtakunnallisen kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyi keskiviikkona 3.4. Kajaanin ammattikorkeakouluun (KAMK) haki 851 ensisijaista hakijaa ja kaikkiaan hakijoita oli noin 2900. Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjosi tammi- ja maaliskuun hauissa 444 aloituspaikkaa, yhteensä 29 hakukohdetta viidellä eri koulutusalalla: matkailu- ja ravitsemisalalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä liikunnan, liiketalouden ja tekniikan aloilla.

Suosituin hakukohde oli liikunnanohjaajakoulutus, joka jatkoi suosiotaan aikaisemmin vuoden tapaan. Viime vuosista suosiotaan kasvattivat tekniikan insinöörikoulutukset. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutukseen kaikkia hakijoita oli 5,7 kertainen määrä, kun vastaavasti viime vuonna hakijoita oli 4,9 kertaisesti. Uusi tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus Datasta tekoälyyn keräsi 7,85 kertaisen määrä hakijoita aloituspaikkoihin nähden. Yhteensä KAMKin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksiin haki lähes 400 hakijaa, joista 89 oli ensisijaisia hakijoita. Myös kevään haussa olleet liiketalouden ja sairaanhoitajakoulutuksen monimuotototeutukset keräsivät hyvin hakijoita. 
 
Kajaanin ammattikorkeakoulussa amk-tutkintoon johtavissa päivä- ja monimuotokoulutuksissa oli tarjolla yhteensä 364 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksessa. Englanninkielisissä koulutuksissa oli tarjolla yhteensä 90 aloituspaikkaa. 
Ylempään tradenomi-, insinööri-, liikunnanohjaaja-, restonomi- sekä englanninkieliseen yamk-tutkintoon johtavissa koulutuksissa aloituspaikkoja oli yhteensä 80. 
 
Korkeakoulujen valintojen tulokset julkaistaan kevään yhteishaun osalta viimeistään 28.6.2019. Opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua korkeakouluopiskelijaksi 8.7.2019 klo 15 mennessä.

 
Lisätietoja: 
 
Rehtori Matti Sarén 
Puh. 044 7101 600, matti.saren(at)kamk.fi

Hakijapalvelut 
puh. 044 7101 648, hakijapalvelut(at)kamk.fi