Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Korkeakoulujen yhteishaku alkoi – KAMKin koulutuksia haussa Kajaanissa, Raahessa, Pyhäjärvellä ja pääkaupunkiseudulla

Korkeakoulujen yhteishaku alkoi – KAMKin koulutuksia haussa Kajaanissa, Raahessa, Pyhäjärvellä ja pääkaupunkiseudulla

16.3.2022 10.00

Korkeakoulujen yhteishaku syksyllä 2022 alkaviin tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin alkaa 16.3.2022. Yhteishaussa korkeakouluihin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaku päättyy ja nettihaku sulkeutuu 30.3.2022 klo 15.00. Yhteishaku ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen on samaan aikaan. 

KAMKin ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksessa on tarjolla kevään toisessa yhteishaussa lähes n. 500 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, sosionomi- ja liikunnanohjaajakoulutuksissa. AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on tarjolla sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena. 
Koulutuksia on haussa myös Raahessa, Pyhäjärvellä ja pääkaupunkiseudulla. Tänä keväänä haussa ovat mukana Raahessa toteutettavat pelialan (tietojenkäsittelyn tradenomi AMK) sekä konetekniikkan (insinööri AMK) päivätoteutukset sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (insinööri AMK) monimuotokoulutus. Pyhäjärvellä haussa on sairaanhoitaja (AMK) monimuotokoulutus. Myös pääkaupunkiseudulla voi jatkossa opiskella KAMKissa, kun Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutuksen monimuoto-opinnot alkavat siellä ensimmäistä kertaa.

KAMKin liikunnanohjaajakoulutus tiivistää yhteistyötään olympia valmennuksen ja Vuokatin alueen kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että KAMKin liikunnanohjaajakoulutuksen opiskelijat voivat asua ja saada koko toisen vuoden opetuksen Vuokatissa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Sotkamon kunnan kanssa.

”Yhteistyö tarjoaa uusille opiskelijoillemme mahdollisuuden laajempaa osaamista erityisesti valmennuksen, testaamisen ja urheilutapahtumien parissa. Vuokatissa opiskelijat pääsevät tapaamaan liikunnan huippunimiä ja ’elämään ja hengittämään’ liikunta-alaa”, kertoo KAMKin rehtori Matti Sarén.

Ylempään AMK-tutkintoon eli maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa koulutuksessa aloituspaikkoja on haussa 130. KAMK Master Schoolissa on haussa tänä keväänä liiketalouden, tietojenkäsittelyn, liikunnan, matkailun, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilla. Tänä vuonna haussa on myös yksi uusi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutus: Tiedolla johtaminen sosiaali- ja terveysalan kehittämisessä. Koulutuksessa perehdytään tiedon hyödyntämiseen sosiaali- ja terveysalan työyhteisön kehittämisessä sekä johtamisessa.

KAMKin Master School -opinnot järjestetään suurimmaksi osin verkko-opintoina, joten ne helppo suorittaa työnohessa. YAMK-tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulun määrittelemän koulutukseen soveltuvan ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkinnon, ja joilla on kertynyt vähintään kaksi vuotta asianomaisen alan työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Korkeakouluihin haetaan yhdellä hakulomakkeella ja hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakukohteita voi hakulomakkeella olla enintään kuusi ja ne voivat olla sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen koulutuksia. Lisätietoja www.ammattikorkeakouluun.fi.
Lisäksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa on käynnissä myös erillishaku 21.3.-30.3.2022. Tässä haussa on mukana englanninkielinen liiketalouden ylempi AMK-koulutus, Master´s Degree in International Business Management. Erillishaussa oleviin koulutuksiin haetaan omalla hakulomakkeella.

Lue lisää Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta ja hakemisesta www.kamk.fi ja www.opintopolku.fi.

Lisätietoja: 
KAMK Hakijapalvelut 
hakijapalvelut(at)kamk.fi
puh. 040 6548 475