Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – Uutena hakukohteena ensihoitajan koulutus

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – Uutena hakukohteena ensihoitajan koulutus

13.3.2024 10.26

Korkeakoulujen yhteishaku syksyllä 2024 alkaviin tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin alkaa 13.3.2024. Yhteishaussa korkeakouluihin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaku päättyy ja nettihaku sulkeutuu 27.3.2024 klo 15.00. Yhteishaku ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen on samaan aikaan. 

Tänä keväänä KAMKissa on haussa ensimmäistä kertaa ensihoitaja (AMK) tutkintoon johtava monimuotokoulutus. Uudessa koulutuksessa aloittaa vuosittain 20 opiskelijaa. Koulutus vastaa alueen lisääntyvään hoidontarpeeseen erityisesti väestörakenteen ja pitkien välimatkojen vuoksi. Kaikkiaan ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa on tarjolla 472 paikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, sosionomi- , ensihoitaja- ja liikunnanohjaajakoulutuksissa. Koulutuksia on tarjolla sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena.

Koulutuksia on haussa myös Raahessa, Kuusamossa ja pääkaupunkiseudulla. Tänä keväänä haussa ovat mukana Raahessa toteutettavat konetekniikan (insinööri AMK) päivätoteutus ja rakennus- ja yhdyskuntatekniikan (insinööri AMK) monimuotototeutus. KAMK aloittaa myös sairaanhoitajien monimuotokoulutuksen Raahessa kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuusamossa haussa on rakennus- ja yhdyskuntatekniika (insinööri AMK) monimuotokoulutus. Myös pääkaupunkiseudulla voi opiskella KAMKissa, kun Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutuksen monimuoto-opinnot jatkaa siellä edellisvuosien tapaan.

“KAMKin koulutustarjonta vastaa vahvasti alueellisiin tarpeisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä viime vuosina alkanut sosionomikoulutus sekä uutena alkava ensihoitajan koulutus. Näiden lisäksi pelialan sekä datankäsittelyyn keskittyvät datacenter sekä datasta tekoälyyn insinööriopinnot ovat juuri niitä aloja joiden osaajia tullaan tarvitsemaan alueella. Kehitämme koulutustarjontaamme aktiivisesti ja seuraamme vahvasti työelämän osaamistarpeita”, toteaa rehtori Matti Sarén.

Ylempään AMK-tutkintoon eli maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa koulutuksessa aloituspaikkoja on haussa 130. KAMK Master Schoolissa on haussa YAMK - koulutuksia liiketalouden, tietojenkäsittelyn, liikunnan, matkailun, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilla. KAMKin Master School -opinnot järjestetään suurimmaksi osin verkko-opintoina, joten ne helppo suorittaa työnohessa. Opinnot on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulun määrittelemän koulutukseen soveltuvan ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkinnon, ja joilla on kertynyt vähintään kaksi vuotta asianomaisen alan työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Korkeakouluihin haetaan yhdellä hakulomakkeella ja hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakukohteita voi hakulomakkeella olla enintään kuusi ja ne voivat olla sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen koulutuksia. Lisätietoja www.ammattikorkeakouluun.fi.

Lue lisää Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta ja hakemisesta www.kamk.fi ja www.opintopolku.fi.

Lisätietoja: 
KAMK Hakijapalvelut 
hakijapalvelut@kamk.fi
puh. 040 6548 475