Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – KAMKin koulutuksia haussa Kajaanissa, Raahessa, Kuusamossa ja pääkaupunkiseudulla

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – KAMKin koulutuksia haussa Kajaanissa, Raahessa, Kuusamossa ja pääkaupunkiseudulla

14.3.2023 12.04

Korkeakoulujen yhteishaku syksyllä 2023 alkaviin tutkintoon johtaviin suomenkielisiin koulutuksiin alkaa 15.3.2023. Yhteishaussa korkeakouluihin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaku päättyy ja nettihaku sulkeutuu 30.3.2023 klo 15.00. Yhteishaku ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen on samaan aikaan. 

KAMKin ammattikorkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksessa on tarjolla kevään toisessa yhteishaussa lähes 450 aloituspaikkaa tradenomi-, restonomi- ja insinöörikoulutuksessa sekä sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, sosionomi- ja liikunnanohjaajakoulutuksissa.

AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on tarjolla sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena.Koulutuksia on haussa myös Raahessa, Kuusamossa ja pääkaupunkiseudulla. Tänä keväänä haussa ovat mukana Raahessa toteutettavat tieto- ja viestintätekniikan (insinööri AMK) päivätoteutus ja konetekniikan (insinööri AMK) monimuotototeutus. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörin koulutus on uusi kokonaisuus, jossa keskitytään ohjelmistokehitykseen ja kyberturvallisuuteen. Kuusamossa haussa on sosionomi (AMK) sekä konetekniikan (insinööri AMK) monimuotokoulutukset. Myös pääkaupunkiseudulla voi opiskella KAMKissa, kun Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutuksen monimuoto-opinnot jatkavat siellä edellisvuoden tapaan.

"Olemme vahvistaneet koulutustarjontaamme systemaattisesti sekä alueellisten tarpeiden mukaan että työelämän tarpeita vastaavaksi. Ammattikorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät erinomaisesti, vuonna 2019 valmistuneista tänä vuonna työelämässä on 87,4%. Tämä vahvistaa sitä, että yhteistyö eri kumppaneiden ja työelämän kanssa on luonut vahvan koulutustarjonnan, joka tänä vuonna on taas edelleen laajentunut ja tulevina vuosina laajenee entisestään”, kertoo rehtori Matti Sarén.

Ylempään AMK-tutkintoon eli maisteritasoiseen tutkintoon johtavassa koulutuksessa aloituspaikkoja on haussa 135. KAMK Master Schoolissa on haussa tänä keväänä liiketalouden, tietojenkäsittelyn, liikunnan, matkailun, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilla. KAMKin Master School -opinnot järjestetään suurimmaksi osin verkko-opintoina, joten ne helppo suorittaa työnohessa. YAMK-tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulun määrittelemän koulutukseen soveltuvan ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkinnon, ja joilla on kertynyt vähintään kaksi vuotta asianomaisen alan työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Korkeakouluihin haetaan yhdellä hakulomakkeella ja hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakukohteita voi hakulomakkeella olla enintään kuusi ja ne voivat olla sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen koulutuksia. Lisätietoja www.ammattikorkeakouluun.fi.


Lue lisää Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutustarjonnasta ja hakemisesta www.kamk.fi ja www.opintopolku.fi.

Lisätietoja: 
KAMK Hakijapalvelut 
hakijapalvelut@kamk.fi
puh. 040 6548 475