Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kevään ensimmäinen yhteishaku keräsi ennätysmäärän hakijoita KAMKiin

Kevään ensimmäinen yhteishaku keräsi ennätysmäärän hakijoita KAMKiin

18.1.2023 15.49

Korkeakoulujen valtakunnallisen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyi keskiviikkona 18.1.2023 klo 15.00. Kajaanin ammattikorkeakouluun (KAMK) haki lähes 8500 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi roimasti, sillä viime vuonna kaikkia hakijoita oli n. 3800.

Hakijamäärä on nyt suuressa kasvussa toista vuotta peräkkäin, sillä se kasvoi jo edellisenä vuonna merkittävästi.

Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutuksista ensimmäisessä yhteishaussa mukana oli seitsemän englanninkielistä koulutusta. Haussa oli yhteensä 125 aloituspaikkaa. Kaikki hakukohteet keräsivät enemmän hakijoita kuin viime vuonna. Suosituin hakukohde oli Bachelor Degree in Tourism, joka myös kasvatti suosiotaan viime vuodesta eniten. Koulutukseen haki kaikkiaan 3423 hakijaa ja vastaava luku viime vuonna oli 1289. 

KAMKin vahvuudet ja ajassa kiinni olevat ohjelmat kiinnostavat hakijoita. Erityisen tärkeää jatkossa on alueen kyky työllistää korkeakoulusta valmistuneet. 

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että KAMKin kansainväliset tutkinnot kiinnostavat hakijoita. Uudet opiskelijat tuovat valmistuessaan myös uutta osaamista ja näkemystä alueen yrityksille. Nyt roimasti noussut hakijamäärä on myös hieno maineteko Kajaanille ja Kainuulle! Haastan tässä työnantajat mukaan työllistämään nämä nuoret Kainuuseen. He voisivat olla nykyistä merkittävämmässä osassa työvoimapulan ratkaisuun alueellamme”, toteaa rehtori Matti Sarén.

Kevään ensimmäisen yhteishaun online- valintakokeet järjestetään helmi-maaliskuussa. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan 2.6.2023 mennessä.

Lisätietoja: 
rehtori Matti Sarén 
Puh. 044 7101 600, matti.saren(at)kamk.fi 

Hakijapalvelut 
puh. 040 6548 475, hakijapalvelut(at)kamk.fi