Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kansainvälisiä näkökulmia terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen KAMKilla

Kansainvälisiä näkökulmia terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen KAMKilla

8.2.2024 10.35


Kajaanin ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat saavat nauttia kansainvälisestä tuulahduksesta, kun soten 10. kansainvälinen intensiivikurssi järjestetään kampuksella 12.- 16.2.2024.
Intensiiviviikkoon osallistuu kaikkiaan 31 kansainvälistä ja 42 suomalaista sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa sekä 10 kansainvälistä ja 7 KAMKin opettajaa. Viikko on suunnattu AMK-tason opiskelijoille.
”Kansainvälinen viikko toteutetaan tänä vuonna ns. BIP-kurssina (blended intensive program), joka toteutetaan yhteistyössä 4 kansainvälisen partnerikorkeakoulun kanssa. Mukana ovat Brandenburg University of Technology Gottbus-Senftenberg ja Duale Hochschule Baden-Wuerttemberg (DHBW) Stuttgart Saksasta, Inholland University of Applied Sciences Hollannista sekä UC Leuven-Limburg Belgiasta”, kertoo lehtori Jaana Härkönen.
BIP-kurssi koostuu kolmesta verkkotapaamisesta sekä intensiiviviikosta, joka järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoululla. BIP eli monimuotoinen intensiivikurssi on yksi Erasmus+liikkuvuuden muoto.
BIP-kurssin teema on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Intensiiviviikon luentojen aiheina ovat mm. sosiaalinen markkinointi ja kouluterveyskysely 2023. Työpajoissa osallistujat mm. kokeilevat lisätyn todellisuuden (AR) käyttöä kliinisessä päätöksenteossa ja opiskelevat käyttäytymisen muutoksen eri vaiheita sekä kulttuurisia terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi vieraat pääsevät kokeilemaan talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä ja avantouintia.
Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää vuosittain erilaisia kansainvälisiä yhteistyöviikkoja ja tarjoaa näin opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisten yhteistyökorkeakoulujen kanssa sekä tukea eri vaihto-opiskelumahdollisuuksia.

Lisätietoa KV-viikosta:
Lehtori Jaana Härkönen, 044 7101 028