Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kansainvälinen viikko Kajaanin ammattikorkeakoululla 13.-17.2.2023

Kansainvälinen viikko Kajaanin ammattikorkeakoululla 13.-17.2.2023

13.2.2023 8.29

Kajaanin ammattikorkeakoulun kansainvälinen viikko 13. – 17.2.2023 saattaa yhteen opettajia, muuta henkilökuntaa sekä opiskelijoita erityisesti eurooppalaisista yhteistyökorkeakouluista, mutta myös laajemmin muualta maailmasta. Vuonna 2023 eri koulutusten KV-viikon toteutukset vaihtelevat vierailijaluennoista aina yhteistoteutuksena järjestettäviin intensiivikursseihin. 

”KV-viikon tavoitteena on tukea opiskelijoiden kotikansainvälistymistä, tarjota opettajille ja muulle henkilöstölle mahdollisuuksia verkostoitua yhteistyökorkeakoulujen kollegojen kanssa sekä tukea kansainvälisiä vaihtoja. KV-viikko mahdollistaa myös kohtaamisia, joiden kautta voi syntyä uusia ideoita kansainvälisen yhteistyön lisäämiseksi” toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun KV-päällikkö Meira Kaikkonen

Yhdeksättä kertaa järjestettävälle KV-viikolle saapuu osallistujia 13 maasta ja 22 eri yhteistyökorkeakoulusta. Viikon aikana vieraat pääsevät myös kokeilemaan erilaisia talviaktiviteettejä, joista erityisesti avantouinti on saavuttanut suuren suosion. 

Sosiaali- ja terveysalan kansainvälinen viikko tarjoaa tänä vuonna intensiivikurssin, Building Trust - promoting collaboration in social and health care, joka käynnistyi virtuaalisesti jo ennen yhteistä tapaamista Kajaanissa. Kurssille osallistuu KAMK:n opiskelijoiden lisäksi noin 70 opiskelijaa ja opettajaa eurooppalaisista ja kenialaisesta yhteistyökorkeakouluista.

Business- ja Teknologia-osaamisalueilla yhteistyökorkeakouluista tulevat vierailevat luennoitsijat integroidaan osaksi opetusta ja opintojaksoja. 

Ylemmän ammattikorkeakoulun Master Schoolin intensiiviviikko järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti verkon välityksellä. Winter Schoolin teemana on Sustainability and Corporate Social Responsibility. Opintojaksolle osallistuu KAMKin opiskelijoita sekä Suomesta että ulkomailta ja opiskelijoita yhteistyökorkeakouluista eri puolelta Eurooppaa mm. Saksasta, Ranskasta, Englannista ja Pohjois-Irlannista ja sen opettajina toimivat yhteistyökorkeakoulujen professorit Saksasta, Ranskasta, Itävallasta, Pohjois-Irlannista ja Unkarista. 

Toinen ylemmän ammattikorkeakoulun intensiivikursseista, Smart Solutions for Wellbeing Service Development and Management, toteutetaan Kajaanissa yhteistyössä saksalaisen korkeakoulun kanssa jo kuudetta kertaa. Opintojaksolle osallistuu sote-alan YAMK-opiskelijoiden lisäksi saksalaisen Neu-Ulmin korkeakoulun maisteriopiskelijoita.    

Intensiivikurssit tarjoavat sekä alemman että ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä kansainvälisissä ryhmissä ja opettajille mahdollisuuden kansainväliseen tiimiopettajuuteen.

Lisätietoa KV-viikosta:
KV-päällikkö Meira Kaikkonen, 044 7101 617 
Lehtori Jaana Härkönen, 044 7101 028
Yliopettaja Kirsi Moisanen, 044 7101 276
KV-suunnittelija Kirsi Sievers, 044 7101 616
Yliopettaja Jaana Lappalainen, 044 7101 457
Viestintäpäällikkö Tanja Keränen 044 7101 641.