Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa laaja vapaa-ajan asumista tarkasteleva kehittämishanke

Kajaanin ammattikorkeakoulussa alkaa laaja vapaa-ajan asumista tarkasteleva kehittämishanke

6.2.2019 13.11

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on alkanut ”Vapaa-ajan asumisesta liiketoimintaa” - kehittämishanke VALTO.  Hankkeessa tuotetaan kuntakohtaista tietoa vapaa-ajan asumisen aluetaloudellista vaikutuksista päätöksenteon tueksi niin yrityksille kuin kuntien elinkeinotoimille nykyisen liiketoiminnan ylläpitämiseen ja uuden liiketoiminnan kehittämiseen.  

Hankkeessa kerätään tietoa ja kehittämisajatuksia erityisesti ulkopaikkakuntalaisilta mökin omistajilta, sillä he – kuten matkailijat yleensä – tuovat paikkakunnan aluetalouteen työpaikkoja ja ulkopuolista rahaa. Hankkeessa paikallisten omistamat vapaa-ajan rakennukset rajautuvat matkailu-määritelmän ulkopuolelle, vaikka näissäkin rakennuksissa voi kertyä ulkopaikkakuntalaisten yöpymisiä.

VALTO-hankkeessa on mukana laaja joukko matkailun kärkikuntia Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Kainuussa hankkeeseen ovat sitoutuneet Hyrynsalmen, Kuhmon, Sotkamon ja Suomussalmen kunnat. Pohjois-Pohjanmaalla hankkeeseen osallistuvat kunnat ovat Kalajoki, Kuusamo, Oulu, Pudasjärvi, Taivalkoski ja Vaala. 

Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun rahoittamisohjelmasta (Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset). Kestoltaan hanke on kaksi vuotta. Budjetti on 177 400 €, josta tukirahoituksen määrä on 124 467 €. Muu rahoitus tulee ammattikorkeakoululta sekä mukana olevilta kunnilta. 
 
Lisätietoja:
Mikko Keränen
Kehitysjohtaja, Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta
+358 44 7101 620
mikko.keranen(@)kamk.fi