Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulun DC-Hackathon kokoaa yhteen datacenter -alan entiset ja nykyiset opiskelijat

Kajaanin ammattikorkeakoulun DC-Hackathon kokoaa yhteen datacenter -alan entiset ja nykyiset opiskelijat

10.9.2019 11.00

Kajaanin ammattikorkeakoululla on pitkä historia datacenter-asiantuntijoiden kouluttamisessa. Viime keväänä opettajien ja opiskelijoiden kesken heräsi ajatus, että vanhoja opiskelijoita olisi mukava tavata pitkästä aikaa ja näyttää uusille opiskelijoille, mitä kaikkea jo valmistuneet nykyään tekevät. Tästä kehittyi idea, jonka perusteella KAMK järjestää ensimmäistä kertaa DC-Hackathon tapahtuman entisille ja nykyisille datacenter -opiskelijoilleen. 
Hackathonissa osallistujille annetaan haaste tai tehtävä, joka heidän on yritettävä ratkaista tietyn aikarajan puitteissa. Haaste tai tehtävä liittyy yleensä työelämän oikeaan ongelmaan, johon pyritään löytämään todellinen ratkaisu. Tämänkertaisen hackathonin haasteen osallistujat saavat tietää vasta saavuttuaan tapahtumaan, jotta kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet haasteen ratkaisuun. Haasteen lisäksi DC-Hackathon tapahtumassa on myös muita, leikkimielisiä haasteita, joita osallistujat ratkovat ja selvittävät koko viikonlopun ajan. Tapahtumaan on tulossa noin 50 osallistujaa.
Tapahtuma alkaa perjantaina 13.9. klo 18:00 aloitustilaisuudella, jossa osallistujat saavat tietoa itse haasteesta sekä muista tehtävistä. Aikaa haasteen ratkaisemiseen on lauantai-iltaan saakka. Sunnuntaina luvassa on asiantuntijapuheenvuoroja alaan liittyvistä aiheista.

Lisätietoja tapahtumasta
Elisa Härkönen
elisa.harkonen@kamk.fi
044 7101 102