Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu suunnittelee aloittavansa liikunnanohjaajakoulutuksen Vuokatissa

Kajaanin ammattikorkeakoulu suunnittelee aloittavansa liikunnanohjaajakoulutuksen Vuokatissa

2.12.2021 15.00

Suunnitteilla on uusi yhteistyösopimus Sotkamon kunnan ja Vuokatin Urheiluopiston kanssa

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) suunnittelee käynnistävänsä suomenkielisen ja kansainvälisen liikunnanohjaajakoulutuksen toisen vuoden opetuksen Vuokatissa syksystä 2023 alkaen. Koulutus järjestetään yhteistyössä Vuokatin Urheiluopiston (Vuokatti Säätiö) ja Sotkamon kunnan kanssa. Sopimuksen mukaan Sotkamon kunta ja Vuokatin urheiluopiston tarjoavat koulutukseen tarvittavat tilat sekä opiskelijoiden asumismahdollisuudet.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki KAMKin liikunnanohjaajakoulutuksen opiskelijat asuvat ja saavat koko toisen vuoden opetuksen Vuokatissa.
”Uusi yhteistyö tarjoaa opiskelijoillemme mahdollisuuden saada laajempaa osaamista. Ja mikä parasta se tulee alueelta, jossa huippu-urheilun ja olympiatason valmentautumisen tieto-taito on hiottu huippuunsa. Vuokatissa opiskelijat pääsevät tapaamaan liikunnan huippunimiä ja ns. elämään ja hengittämään liikunta-alaa”, kertoo KAMKin rehtori Matti Sarén.

Yhteistyösopimus luo Vuokattiin varsin ainutlaatuisen urheilijan polun, joka sisältää lukion, ammattiopiston, ammattikorkeakoulun sekä yliopistotasoisen koulutuksen. Sopimus vahvistaa myös kansainvälisesti merkittävää Vuokatin liikuntaa ja hyvinvointia edistävää yhteisöä. Yhteistyön tavoitteena on kehittää KAMKin, Sotkamon ja Vuokatin vetovoimaa, tukea Sotkamon ja Vuokatin aluekehitystä sekä rakentaa Vuokatista entistäkin vahvempi kansainvälinen brändi. Sopimus sisältää myös liikunnan hankeyhteistyön tiivistämisena aihealueina mm. data-analytiikan ja tekoälyn hyödyntäminen liikunta-alalla.

"Olen erittäin innoissani nyt avautuvasta mahdollisuudesta kehittää alueen toisenasteen jälkeistä koulutustarjontaa. Vuokatin monipuoliset liikuntapaikat, jossa huippu-urheilijat harjoittelevat ja kuntoliikkujat liikkuvat ympäri vuoden tarjoavat myös opiskelijoille ainutlaatuisen ympäristön opinnoilleen. Kajaanin ammattikorkeakoulu on kaikilla mittareilla katsottuna koulutustoimijoiden kärkeä. Kun tämä osaaminen yhdistetään Sotkamon ja Vuokatin alueen ympäristöön ja osaajiin, on kasassa todella vetovoimainen kokonaisuus", pohtii Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen.

”Nyt alkava AMK -koulutus on tärkeä pala meidän Olympiavalmennuskeskukseemme. Haluamme olla valtakunnan tärkein harjoituskeskus erityisesti kapean suksen lajeissa ja tarjota samalla mahdollisimman monipuolisen koulutuspaletin.  Meillä on myös hyvin valoisat odotuksen kansainvälisten opiskelijoiden saamiseksi Vuokattiin.  Nyt tarjottava Bachelor of Sports -koulutus on erittäin kiinnostava vaihtoehto kansainvälisille urheilijoille” arvioi Vuokatin Urheiluopiston johtaja Veikko Halonen

Yhteistyösopimus allekirjoitetaan virallisesti, kun kaikkien osapuolien hallitukset ovat sopimuksen ehdot hyväksyneet.

Lisätietoja:
Matti Sarén
rehtori
Kajaanin ammattikorkeakoulu
matti.saren@kamk.fi

p. 044 7101 600

Mika Kilpeläinen
kunnanjohtaja
Sotkamon kunta
mika.kilpelainen@sotkamo.fi
p. 044 750 2111

Veikko Halonen 
toimitusjohtaja
Vuokatti Sport
veikko.halonen@vuokattisport.fi
p. 0400 689 250