Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu osaksi pohjoisten korkeakoulujen verkostoa (University of the Arctic)

Kajaanin ammattikorkeakoulu osaksi pohjoisten korkeakoulujen verkostoa (University of the Arctic)

16.8.2017 11.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu on liittynyt Pohjoisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten verkostoon (University of the Arctic - UArctic). Verkoston jäsenyys vahvistaa KAMKin toimintaa ja takaa, että KAMK on entistä aktiivisemmin mukana pohjoisen kehittämisessä.

”Pohjoinen ulottuvuus, arktisuus ja Barentsin alue ovat lisääntyvän mielenkiinnon kohteena. Kainuussa emme useinkaan miellä maakuntaamme pohjoiseen, saati arktiseen alueeseen. Globaalisti tarkasteltuna olemme pohjoisessa, samalla leveyspiirillä kuin mm. Grönlannin pääkaupunki Nuuk. Maailmassa ei ole kovin montaa korkeakoulua KAMKia pohjoisempana, etelämpänä löytyy tuhansia,” toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun kehitysjohtaja (TKI) Mikko Keränen.

Opiskelijoille UArctic - verkoston kautta saadaan uusia kursseja sekä vaihtomahdollisuuksia mm. Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Tutkimus- ja kehittämistoiminnalle verkoston yli kolmekymmentä teemaryhmää sekä yli 180 jäsenorganisaatiota tarjoavat loistavan mahdollisuuden viedä kehittämisprojekteja eteenpäin.

”Verkoston tarjoamat teemaryhmät sopivat hyvin KAMKin strategisiin painopistevalintoihin. UArcticin toiminta avaa myös hyviä väyliä kainuulaiselle elinkeinoelämälle lisätä kontakteja pohjoisille alueille”, Keränen jatkaa.

University of the Arctic on perustettu 2001 yhdistämään pohjoisia korkeakouluja, tutkimuslaitoksia ja muita organisaatioita kaikkialla pohjoisilla alueilla. Jäseniä on tällä hetkellä yli 180. Verkoston päätoimisto sijaitsee Rovaniemellä. Lisätietoja http://www.uarctic.org/

Lisätietoja:
Mikko Keränen
Kehitysjohtaja, Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta
+358 44 7101 620
mikko.keranen(@)kamk.fi