Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu osaksi Pohjois-Euroopan suurinta ICT-allianssia

Kajaanin ammattikorkeakoulu osaksi Pohjois-Euroopan suurinta ICT-allianssia

7.11.2018 12.37

Kajaanin ammattikorkeakoulu on liittynyt suomalaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteiseen ICT-allianssiin Allied ICTn Finlandiin (AIF). AIF:n jäsenyys vahvistaa KAMKin toimintaa ja takaa, että KAMK on entistä tiiviimmin mukana IT-alan kehittämisessä niin Suomessa kuin kansainvälisesti. 
 
”Allianssin merkitys Suomelle eurooppalaisella tasolla on ennennäkemätön”, Allied ICT Finlandin kansallisen johtoryhmän puheenjohtaja Arto Maaninen kertoo. ”Yhdistämällä tutkimuslaitosten osaaminen yritysten tarpeisiin luodaan kehikko, jonka tarkoitus on nostaa Suomi takaisin ICT:n kärkimaaksi.” 
Yksi allianssin tavoitteista onkin saada Suomeen miljardiluokan pysyvä investointipiikki hyödyntämällä tutkimuslaitosten kapasiteettia yritysten tarpeisiin. 
 
”Verkosto mahdollistaa KAMKin kehittää vahvuuksiamme konesali- ja datasta tekoälyyn -teemoissa yhdessä Suomen parhaimpien kumppaneiden kanssa. Osaamisemme ja tapamme toimia on otettu positiivisesti vastaan ja uskon, että voimme sekä oppia paljon ja saada aikaan merkittäviä asioita osana verkostoa.” toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén
 
Allied ICT Finland on 2018 perustettu allianssi, jossa on mukana 15 yliopistoa ja tutkimuskeskusta, seitsemän kaupunkialuetta ja noin 3 000 ICT-alan ammattilaista.  Lisätietoa: https://alliedict.fi/ 
 
Lisätietoja:
Matti Sarén
Rehtori, toimitusjohtaja
+358 44 7101 600
matti.saren(@)kamk.fi