Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu liittyi kansainväliseen Demola-allianssiin – Kainuusta suoraan maailmalle

Kajaanin ammattikorkeakoulu liittyi kansainväliseen Demola-allianssiin – Kainuusta suoraan maailmalle

7.6.2018 10.23

Kajaanin ammattikorkeakoulu on liittynyt Demola-allianssiin, jonka kautta opiskelijat pääsevät tekemään korkeatasoisia kehittämisprojekteja yhdessä yritysten henkilökunnan kanssa. Demola-yhteistyön avulla saadaan tarjottua Kainuun yrityksille uudenlainen tapa tehdä korkeakouluyhteistyötä ja opiskelijoille houkuttelevan väylän olla mukana rakentamassa tulevaisuuden tuotteita ja palveluita.

”Kajaanin ammattikorkeakoulun yksi perustehtävistä on kehittää ratkaisuja yhdessä työelämän kanssa. Verkostoon liittymisen myötä pystymme uudistamaan ja syventämään työelämäyhteistyötä niin opiskelijan kuin yritystenkin suuntaan. Uskon, että tätä kautta voimme tuoda opiskelijoidemme osaamisemme entistä vaivattomammin tehokkaaseen käyttöön kumppaneillemme. Demola tarjoaa myös laajan kansainvälisen verkoston, joka tukee kansainvälistymistä”, toteaa rehtori Matti Saren.

”Demola on kasvanut merkittäväksi toimijaksi kansainvälisessä innovaatiokentässä. On hienoa saada Kajaani mukaan Demola-perheeseen näin vahvalla sitoutumisella. Kun osaajista on jatkuva pula, on entistä tärkeämpää, että eri alueet verkottuvat ja tekevät yhteistyötä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin”, toteaa Demolan toimitusjohtaja Ville Kairamo

Ammattikorkeakoulun kumppanuusyrityksille Demola tarjoaa testatun toimintamallin uutta luotaavien kehittämisideoiden työstämisen yhdessä poikkialaisen opiskelijaryhmän kanssa. Samalla yhteinen työskentely projektissa tarjoaa kanavan löytää lahjakkuuksia yritykseen ja rakentaa kokemuksiin perustuvaa työnantajamielikuvaa. Ensimmäiset Demola-projektit käynnistyvät syksyllä ja kumppanuusyritysten haku on lähtenyt lupaavasti liikkeelle.

 

Lisätietoja: 
Mikko Keränen, Kajaanin ammattikorkeakoulu, +358 44 7101 620, mikko.keranen@kamk.fi
Ville Kairamo, Demola Global, +358 40 5667182, ville@demola.net 
 

Demola on Suomessa kehitetty toimintamalli, jossa korkeakoulujen opiskelijat ja yritysten henkilökunta yhdessä toteuttavat nopeita yhteiskehittämisprojekteja avoimen innovaation pelisääntöjä noudattaen. Demola on kiinteä osa opintoja ja yritysyhteistyötä 58 korkeakoulussa 15 eri maassa. Demolan co-creation -palveluita käyttää vuosittain yli 600 yritystä. Suomessa Demola toimii Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä ja Kajaanissa. Demola muuttaa vanhat toiminta- ja ajattelutavat sekä valjastaa yrityksen oman innovaatiopotentiaalin hyötykäyttöön.
www.demola.net