Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin ammattikorkeakoulu julkaisi kevään yhteishaun opiskelijavalinnat

Kajaanin ammattikorkeakoulu julkaisi kevään yhteishaun opiskelijavalinnat

28.6.2018 17.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) kevään yhteishaun valintojen tulokset on julkaistu. Kaikkiaan Kajaaniin valittiin hieman yli 500 uutta opiskelijaa. Kevään yhteishaussa KAMKissa oli yhteensä 28 hakukohdetta päivä-, monimuoto-, YAMK- ja englanninkielisiin koulutuksiin.
”Opiskelupaikkoja on vastaanotettu innokkaasti. Jo noin 200 tulevaa opiskelijaa on ottanut paikan vastaan”, kertoo opintoasiainsuunnittelija Päivi Vaattovaara.

Tänä vuonna KAMKissa on valittu ensimmäiset opiskelijat ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Kajaanin ammattikorkeakoulussa todistusvalinta oli käytössä liiketalouden päivätoteutuksen opiskelijavalinnassa. Koko maassa suoraan ylioppilastodistuksen perusteella opiskelupaikan sai 18 % hyväksytyistä. Vuonna 2020 todistus-valinnasta tulee pääasiallinen väylä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa.

Suurin osa KAMKiin valituista opiskelijoista on ensikertalaisia eli ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevia. Koko maassa korkeakoulupaikan saaneista 83% oli ensikertalaisia.

Hakijat saavat tällä viikolla tiedon yhteishaun tuloksista sähköpostiinsa. Hakija on voinut hakea 6 eri opiskelu-paikkaa ja tuloskirjeessä kerrotaan tulokset kaikkien koulutusten osalta. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa vii-meistään tiistaina 10.7. klo 15. Varasijalta voi tulla hyväksytyksi 31.7. saakka. Päivätoteutusten opiskelijat aloitta-vat opintonsa 28.8. Monimuoto- ja YAMK –opinnot alkavat elo-syyskuussa omien aikataulujensa mukaisesti.

Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää kesähaun yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille 2.-31.7.2018 välisenä aikana. Kaikki lisähaussa olevat koulutukset ovat nähtävissä KAMKin verkkosivuilla sekä Opintopolussa. Koulu-tuksia lisätään kesähakuun heinäkuun aikana, jos vapaita aloituspaikkoja jää. Koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta lisähaun lomakkeella.


Tammikuussa alkaviin koulutuksiin järjestetään syksyn yhteishaku 5.-19.9.2018. Kajaanin ammattikorkeakoulus-sa haussa on neljä monimuotokoulutusta; sairaanhoitaja, liikunnanohjaaja, konetekniikka ja liiketalous, jonka lähiopetus järjestetään Kuusamossa.

Lisätietoja:
KAMK Hakijapalvelut
Päivi Vaattovaara
puh. 044 7101 648
hakijapalvelut@kamk.fi