Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kajaanin AMK:n rehtori vaihtuu

Kajaanin AMK:n rehtori vaihtuu

23.11.2017 10.00

Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori/toimitusjohtajana vuodesta 2010 toiminut Turo Kilpeläinen siirtyy maaliskuun 2018 alusta yli kaksi kertaa suuremman Lahden AMK:n uudeksi rehtori/toimitusjohtajaksi.

Kajaanin kaupungin omistaman Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus käynnistää viipymättä toimet rehtori/toimitusjohtajan tehtävän täyttämiseksi. Vaihdos toteutetaan joustavasti siten, että Turo Kilpeläinen jatkaa Kajaanissa helmikuun loppuun asti ja perehdyttää uutta rehtori/toimitusjohtajaa tehtäväänsä.

KAMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aki Räisäsen mukaan vaihdos on normaalia urakiertoa ja toteutuu hyvässä yhteisymmärryksessä.

- Turo Kilpeläinen on tehnyt yhdessä hallituksen, henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa hyvää ja ennakkoluulotonta kehitystyötä. Kajaanin AMK on aidosti profiloitunut ja kestävästi yksi Suomen tuloksellisimmista korkeakouluista, jonka toiminta ja talous ovat tasapainossa.

- Kajaanin ammattikorkeakoulun, koko Kainuun johtavan kouluttajan rehtorin tehtävä on haastava ja samalla arvostettu. Uudelta rehtorilta toivotaan Kajaanin AMK:ssa jo käynnistettyjen uudistusten jatkamista ja työelämäyhteyksien vahvistamista. Haluamme olla eturivissä jatkossakin, Räisänen korostaa.

Ensi keväänä väistyvä rehtori Kilpeläinen kiittää Kajaanin kaupunkia, yhteistyökumppaneita ja henkilöstöä menneistä noin 11 vuodesta, jotka hän ollut Kajaanin AMK:ssa opiskelijan, yliopettajan ja viimeisimpänä rehtorin roolissa. - Kajaanissa ei ole pelkästään uskallettu katsoa tulevaisuuteen, vaan myös toimia asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Kajaanin AMK voi hyvin valtakunnallisen ammattikorkeakoulu-uudistuksen mukanaan tuomista rakenteellisista, toiminnallisista ja taloudellisista muutoksista huolimatta, hän painottaa.

Lisätiedot:

KAMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja
Aki Räisänen, 050 5948 501

Rehtori (28.2.2018 asti)
Turo Kilpeläinen, 044 7101 600