Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kainuulainen Joulutori kerää hyvää MLL:n Kaveritoimintaan

Kainuulainen Joulutori kerää hyvää MLL:n Kaveritoimintaan

5.12.2017 9.00

Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää perinteisen Kainuulaisen Joulutorin Kajaanihallilla tulevana viikonloppuna.
”Toisen vuoden restonomiopiskelijat ovat päävastuussa tapahtuman järjestelystä. Tapahtuman käytännön työtehtävissä toimivat taas ensimmäisen vuoden restonomi- ja sairaanhoitajaopiskelijat”, kertoo tapahtuman koordinaattori Arto Heikkinen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kainuun piiri on Kainuulaisen Joulutorin yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneista. Tänä vuonna hyväntekeväisyyskeräyksen tuotot menevät järjestön Kaveritoimintaan. MLL kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia 4–17 -vuotiaiden lasten ja nuorten tukihenkilöiksi. Joka viides lapsi kokee itsensä ajoittain yksinäiseksi, ja MLL:n tavoitteena onkin olla näiden lasten ja nuorten tukena mahdollisimman varhain.
 
Kainuulainen Joulutori on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Suomi 100 -teema näkyy muun muassa koristelussa, ohjelmassa ja kahvilatuotteissa.
 
Tänä vuonna Joulutorin teemana on ”perinteinen joulu”. Tapahtumaan kokoontuu pääosin kainuulaisia näytteilleasettajia myymään tuotteitaan kahden päivän ajaksi. Myynnissä on muun muassa jouluisia tuotteita, kuten kainuulaisia käsitöitä, monenlaisia leivonnaisia ja paljon erilaisia lahjatavaroita.
Hyväntekeväisyyskeräyksen lisäksi Joulutorilta löytyy askartelupiste, jossa lapset voivat tehdä käpykoristeita, värittää ja kirjoittaa kirjeen joulupukille. Joulupukki ja -muori ovat tavattavissa koko tapahtuman ajan. Muita aktiviteetteja on muun muassa kasvomaalaus, lasten temppurata ja pomppulinna sekä infopisteen tietovisa. Joulutorilla on mahdollisuus tutustua VR-laseihin molempina päivinä alkaen kello 10. Joulutorilta löytyy myös Muorin tupa -sisäkahvila sekä Tonttukota -ulkokahvila, jossa on lauantaina tarjolla hernekeittoa.
 
Viime vuosikymmenellä aloittaneella Kainuulaisella Joulutorilla on kahden päivän aikana noin 9 000 kävijää ja noin 120 näytteilleasettajaa. Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat järjestäneet tapahtuman jo vuodesta 2012 lähtien.

”Toivotamme kaikki tervetulleeksi jouluiseen tapahtumaamme nauttimaan joulun tunnelmasta sekä tekemään ostoksia, vaikka pukin konttiin.”
 
Kainuulainen Joulutori Kajaanihallilla lauantaina ja sunnuntaina 9.–10.12. kello 9–15