Etusivu / fi / KAMK / Ajankohtaista / Kainuu Wind -hanke järjestää tuulivoimaan liittyvän yritystapahtuman Kajaanissa 14.11.2022

Kainuu Wind -hanke järjestää tuulivoimaan liittyvän yritystapahtuman Kajaanissa 14.11.2022

14.11.2022 8.52

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on maaliskuussa 2022 aloitettu ”Kainuu Wind - uutta liiketoimintaa tuulivoimasta” kehittämishanke, jonka tavoitteena on vahvistaa kainuulaisten yritysten valmiuksia osallistua tuulivoiman tuomiin liiketoimintamahdollisuuksiin. 

Kainuu Wind -hanke järjestää maanantaina 14.11.2022 Meet the Vendor -yritystapahtuman Kajaanissa Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsässä. Tapahtumaan osallistuu hankkeeseen kuuluvia kainuulaisia yrityksiä sekä tuulivoimapuistojen hankekehittäjiä ja tuulivoimaloiden valmistajia. Osa hankkeeseen kuuluvista yrityksistä esittelee toimintaansa sekä hankekehittäjät ja tuulivoimalavalmistajat kertovat mahdollisista paikallishankinnoistaan Kainuusta sekä esimerkkejä toteutusprojekteista ja niihin liittyvistä hankinnoista. Päivän aikana yrityksille on varattu mahdollisuus myös yrityskohtaisiin keskusteluihin hankekehittäjien ja tuulivoimalavalmistajien kanssa.      

”On tärkeää, että yhä useampi kainuulainen pk-yritys pääsee mukaan kasvavaan tuulivoimasektoriin, joka tarjoaa paljon liiketoimintamahdollisuuksia niin suunnittelu-, rakentamis- kuin ylläpitovaiheessa,” toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Matti Sarén. ”Kestävä energiantuotanto, vähähiilisyys ja huoltovarmuus ovat jatkossa entistä tärkeämpiä seikkoja, joihin panostetaan paljon Suomessa ja EU:ssa. Tässä kehityksessä haluamme olla Kainuussa mukana,” Sarén jatkaa.

”Nyt olemme Kainuussa ajan hermolla! Innostuin heti, kun kuulin hankkeesta ja tavoitteesta koota tuulivoimalavalmistajat sekä kainuulaiset yrittäjät saman pöydän ääreen” toteaa Mehi Tools -konsernin yrittäjä ja toimitusjohtaja Urpo Kovalainen. ”Näen tuulivoimalaliiketoiminnassa paljon mahdollisuuksia kainuulaisille yrityksille. Pitää olla rohkea, osallistua tarjouspyyntöihin. Esimerkiksi, jokaisessa voimalassa pyörii vaihdelaatikot, ja joku yritys valmistaa niitä. Me voimme suunnitella ja valmistaa vaihdelaatikon valmistajille tarvittavat erikoistyökalut tai muut voimalan koneistettavat osat täällä Kainuussa! Osaamista meillä on” Kovalainen vakuuttaa. ”Odotan jo kohtaamisia tuulivoimalavalmistajien kanssa ja yrityskohtaisia keskusteluja. Samalla tiedostan, että mukaan pääseminen on pitkä prosessi, mutta upea mahdollisuus kainuulaisille yrittäjille,” Kovalainen jatkaa.

Hankkeen konkreettiset toimenpiteet jakautuvat kahteen kokonaisuuteen, joista ensimmäisessä keskitytään aktivoimaan yrityksiä kehittämään tuotteitaan, palveluitaan ja toimintojaan tuulivoimasektorille. Toisessa kokonaisuudessa vahvistetaan kainuulaisten pk-yritysten verkostoja ja hankintaketjuja tuulivoimasektorilla.  Hankkeen tavoitteena on, että kainuulaisia pk-yrityksiä lähtee voimakkaasti mukaan tuulivoimaliiketoimintaan. Tuulivoimarakentaminen on voimakkaassa kasvussa Kainuussa, jossa tuulivoimaloiden määrä moninkertaistuu lähivuosina. Tämä avaa paljon mahdollisuuksia kainuulaisille pk-yrityksille. 

Hanketta rahoittaa Kainuun liitto Euroopan aluerakennerahaston (EAKR) REACT-EU rahoituksesta. Hankkeen omarahoitus koostuu Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun kuntien panostuksista. Hanke kestää 31.8.2023 saakka. 
 

Lisätietoja:

Jouko Putkonen
Projektipäällikkö, Kainuu Wind -hanke
jouko.putkonen(@)kamk.fi, 040-6627 624

Mikko Keränen
Johtaja, tutkimus-kehittämis- ja innovaatiotoiminta
mikko.keranen(@)kamk.fi, 044-7101 620